Samuel Little
NOS Nieuws

Grootste seriemoordenaar VS overleden

De man die door de FBI wordt beschouwd als de grootste Amerikaanse seriemoordenaar is overleden. Samuel Little overleed op 80-jarige leeftijd in de gevangenis.

Naar eigen zeggen heeft Little tussen 1970 en 2005 93 moorden gepleegd. De FBI heeft zeker vijftig van zijn bekentenissen kunnen bevestigen en is nog altijd bezig met het onderzoek naar tientallen anderen.

Little bouwde tijdens zijn zwervend bestaan een lang strafblad op vol kleine vergrijpen, maar werd pas na een arrestatie voor een drugsvergrijp in 2012 in verband gebracht met de moorden: zijn dna bleek gevonden bij drie oude zaken.

Na zijn veroordeling tot drie keer levenslang zonder kans op vervroegde vrijlating verbaasde hij justitie met een litanie aan bekentenissen. Hij bleek jarenlang door heel het land moorden te hebben gepleegd.

'Zij vocht voor haar leven, ik vocht en genoot'

Little kon zolang ongestoord te werk gaan doordat hij het had gemunt op vrouwen aan de zelfkant van de maatschappij, drugsverslaafden of prostituees waar de politie nauwelijks tijd aan besteedde. Doordat hij bovendien veel rondtrok, werden de verschillende zaken niet als het werk van één persoon gezien.

Pas nadat Little was gaan praten werd duidelijk dat hij in verband gebracht kon worden met vele onopgeloste zaken, en zelfs enkele waarbij een natuurlijke dood of een overdosis als doodsoorzaak was vastgesteld.

Schetsen die Little van zijn slachtoffers maakte

In een poging nog meer slachtoffers te identificeren publiceerde de FBI vorig jaar schetsen die Little had gemaakt van zijn slachtoffers en details over zijn daden. "Little herinnert zich veel details over de moorden en zijn slachtoffers", zei een onderzoeker destijds. "Hij weet nog waar het was, in welke auto hij reed en kon tekeningen maken van de vrouwen die hij vermoordde. Over de datums is hij minder zeker."

"Er zijn waarschijnlijk veel mensen die veroordeeld zijn en gevangenzitten voor mijn daden", zei Little zelf. Hij wilde naar eigen zeggen helpen om deze mensen vrij te krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl