NOS Nieuws

Wekdienst 15/11: Catshuisoverleg en Max Verstappen start vanaf tweede plek

Goedemorgen! Vandaag komen deskundigen en betrokken ministers bijeen in het Catshuis voor een overleg over de aanpak van het coronavirus, en Max Verstappen start vanaf de tweede plaats in de Grand Prix van Istanbul.

Het weer: de dag start droog, maar al snel gaat het flink regenen. Ook steekt er een forse wind op. Met zo'n 14 tot 17 graden is het nog wel zacht. 's Avonds klaart het op, maar later neemt de kans op een paar stevige buien weer toe.

Weerplaza

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Premier Rutte, betrokken ministers en deskundigen komen om 16.00 uur samen in het Catshuis, de Haagse ambtswoning van de premier, om te overleggen over de coronakoers. Lees in dit stuk waarom het achter de schermen knettert bij dit soort besprekingen.
  • Als het weer niet tegenzit, vertrekt komende nacht voor de tweede keer een bemand Dragon-ruimteschip van SpaceX naar het International Space Station. Aan boord zijn vier astronauten. Eigenlijk zou de lancering gisteravond plaatsvinden, maar dat werd uitgesteld vanwege de harde wind in Florida.
  • Max Verstappen start vandaag vanaf de tweede plek tijdens de Grand Prix in Istanbul. De race is vanaf 11.00 uur te volgen via het liveblog van NOS Sport.

Wat heb je gemist?

Vanuit het noorden van Ethiopië zijn zeker drie raketten afgevuurd en neergekomen in de hoofdstad van Eritrea. De leider van het Tigray People's Liberation Front (TPLF), de machthebber in de noordelijke regio van Ethiopië, bevestigt vanochtend dat zijn troepen de aanvallen hebben uitgevoerd.

Het TPLF, de machthebber in de noordelijke regio van Ethiopië, heeft eerder gedreigd met raketaanvallen op Eritrea. Het TPLF beschuldigt het buurland ervan dat het aanvallen op hen heeft uitgevoerd op verzoek van de Ethiopische regering. De afgelopen tijd is het conflict tussen het regeringsleger van Ethiopië en strijders van TPLF geëscaleerd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De nominaties voor het Gouden Windei zijn bekendgemaakt in het consumentenprogramma Kassa, de prijs voor het meest misleidende voedselproduct. Dit jaar zijn onder anderen versgeperste, maar toch lang houdbare sap, en een proteïne-bar bomvol suiker en vet genomineerd. Het publiek bepaalt uiteindelijk welke van de vijf genomineerden het Gouden Windei wint.

Vorig jaar ging het Gouden Windei naar Kleine Keuken Chocopasta voor baby's, en in 2018 won Smartwater van Coca-Cola.

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl