In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

'Fysiotherapeuten zien meer fysieke klachten door thuiswerken'

Fysiotherapeuten zien een forse toename van klachten die het gevolg zijn van thuiswerken. Het gaat om problemen met arm, nek, schouder en rug. Veel thuiswerkers hebben hun werkplek niet op orde, zegt Boris van der Vorst van FysioHolland in Trouw. Zijn bedrijf heeft in 140 praktijken 500 fysiotherapeuten aan het werk.

"Mensen die dagelijks uren achter een laptop werken, krijgen last", zegt Van der Vorst. "Voor een goede werkhouding zijn een laptophouder, een los toetsenbord en een losse muis nodig, net als een ergonomische stoel en een goed afgesteld bureau."

De landelijke fysiotherapeutenorganisatie KNGF bevestigt het beeld, dat in mei ook al door RTV Oost werd gesignaleerd.

Spanningen

Bedrijfsfysiotherapeut Erik Havelaar zegt in Trouw dat veel thuiswerkers stress en vermoeidheidsklachten ontwikkelen, omdat ze thuis ook voor hun kinderen zorgen of op een andere manier worden afgeleid. Ook missen ze het sociale contact met collega's.

In een onderzoek van FNV onder 9400 leden kwam naar voren dat twee op de drie ondervraagden zeggen dat ze thuis prettig konden werken. Driekwart wil in de toekomst afwisselend thuis en op kantoor werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl