Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt van Juventus
NOS Voetbal

Ook Serie A krijgt groen licht: hervatting op 20 juni

In navolging van de Duitse Bundesliga, de Spaanse La Liga en de Engelse Premier League gaat ook de Italiaanse Serie A de competitie afmaken. Sportminister Vincenzo Spadafora van Italië heeft bevestigd dat vanaf 20 juni weer wedstrijden worden gespeeld.

Van de vijf grote Europese competities wordt alleen in Frankrijk de competitie niet afgemaakt.

De laatste wedstrijd in de Serie A was Sassuolo-Brescia op maandag 9 maart. Door de nederlaag bleef Brescia hekkensluiter van de ranglijst, die wordt aangevoerd door Juventus. De titelverdediger heeft met nog twaalf wedstrijden voor de boeg één punt voorsprong op Lazio.

Internazionale is de nummer drie in de stand op negen punten van de koploper, maar de Milanezen hebben nog een inhaalwedstrijd tegen Sampdoria tegoed. En zo zijn er nog drie duels die ingehaald moeten worden.

Coppa Italia

Overigens is het de bedoeling dat er al een week eerder weer gevoetbald gaat worden in Italië. Voor 13 juni staan de returns van de halve finales van het bekertoernooi (Coppa Italia) op het programma: Napoli-Internazionale en Juventus-AC Milan. De eindstrijd volgt dan op woensdag 17 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl