Liverpool-aanvoerder Virgil van Dijk met Liverpool-aanvaller Sadio Mané
NOS Voetbal

Premier League hervat op 17 juni: in weekend geen wedstrijd tegelijkertijd

De Premier League, de belangrijkste voetbalcompetitie van Engeland, wordt op woensdag 17 juni hervat. De inhaalwedstrijden Manchester City-Arsenal en Aston Villa-Sheffield United staan als eerste op het programma.

In het weekend van 19 tot en met 21 juni wordt dan de eerste volledige speelronde afgewerkt. De clubs zitten donderdag nog met elkaar om de tafel om de plannen te bespreken, maar in principe steunen ze de plannen unaniem, volgens de BBC.

Er zijn in de Premier League, die op 13 maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis, nog 92 wedstrijden te spelen. Die zullen achter gesloten deuren en dus zonder publiek worden afgewerkt.

Manchester City-speler Kevin De Bruyne in actie tegen Arsenal

Om alle duels in het weekeinde live op televisie te kunnen uitzenden (waarvan een groot deel op het open net van Sky Sports en ook enkele bij de BBC), zullen er in het weekeinde geen wedstrijden tegelijkertijd gespeeld worden.

Op zaterdag (vanaf 13.30 uur Nederlandse tijd) en zondag (vanaf 13.00 uur) worden steeds vier confrontaties afgewerkt en op vrijdag- en maandagavond (21.00 uur) eentje. Op dinsdag, woensdag en donderdag staat de aftrap van de wedstrijden gepland voor 19.00 uur en 21.00 uur.

"Hervatting Premier League goed nieuws voor Liverpool"

De spelers en technische staf van alle clubs zullen tweemaal per week worden getest op het coronavirus. Tot nu toe zijn twaalf mensen binnen de Premier League positief getest op het virus.

Liverpool gaat aan de leiding met een voorsprong van 25 punten op Manchester City. De koploper heeft nog twee overwinningen nodig om kampioen te worden en de eerste titel sinds 1990 te pakken, tenzij nummer twee Manchester City gelijk bij de hervatting al verliest.

In dat geval kan Liverpool direct bij de hervatting al de titel veiligstellen, uitgerekend op bezoek bij stadgenoot Everton. Al is het nog niet helemaal zeker of die confrontatie inderdaad op Goodison Park gespeeld gaat worden.

De Merseyside-derby behoort tot de enkele risicowedstrijden die nog op het programma staan. Waar deze risicowedstrijd dan gespeeld gaat worden, is nog niet duidelijk. Wellicht worden die naar neutraal terrein verplaatst.

Marcel Brands, technisch directeur bij Everton, sprak in Langs de Lijn En Omstreken over de hervatting van de Premier League en de gang van zaken straks in juni. "Alle details worden nog uitgewerkt, maar de clubs zijn wat de competitie betreft in ieder geval allemaal op een lijn gekomen", aldus Brands.

Luister hieronder naar het gesprek met Brands:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl