Spelers van Liverpool tijdens een training AFP

De Premier League is weer een stap dichter bij hervatting van de competitie. De clubs mogen weer zonder beperkingen gaan trainen, zo is woensdag unaniem besloten. Niet lang daarna werd bekend dat er opnieuw enkele coronagevallen zijn vastgesteld. Het gaat om vier besmettingen bij drie clubs.

In aanloop naar de hervatting van de Premier League worden spelers, trainers en staf van alle clubs voortdurend getest. De nieuwe besmettingen zijn aan het licht gekomen in de derde testronde. In eerdere rondes kwamen acht besmettingen naar buiten. Alle personen moesten vervolgens in zelfisolatie.

Trainen in kleine groepen

De Engelse clubs waren alweer enige tijd in training, maar dat gebeurde nog in kleine groepjes en onderling moest er voldoende afstand gehouden worden. Vanaf nu mogen spelers bijvoorbeeld ook weer tackelen, maar onnodig fysiek contact moet nog zoveel mogelijk vermeden worden.

De gezondheid van spelers en stafleden heeft nog steeds de hoogste prioriteit, valt te lezen in een verklaring op de website van de Premier League. Daarom gelden er nog altijd strikte voorzorgsmaatregelen op en rond de trainingsvelden.

Het is nog altijd de bedoeling dat er medio juni in Engeland weer gevoetbald gaat worden, zonder publiek en onder strenge voorwaarden.

Hereulho Gomes, de keeper van Watford en in het verleden PSV, is nog wel huiverig voor een hervatting. Bij Watford werden de afgelopen weken nog drie spelers positief getest op het coronavirus:

Oud PSV-keeper Gomes (nu Watford): 'Alleen spelen als iedereen er klaar voor is'

De Engelse vrouwencompetitie is al wel definitief ten einde. Onder anderen Oranje-internationals Jackie Groenen (Manchester United), Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord (allen Arsenal) kregen maandag te horen dat de competitie niet meer hervat gaat worden.

Griekse competitie in juni hervat

In Griekenland gaat er vanaf 6 juni weer gevoetbald worden. De Griekse regering heeft daar woensdag toestemming voor verleend. De clubs waren er eerder onderling al uitgekomen graag het seizoen af te willen maken.

In de Super League staan alleen nog de play-offs om te titel op het programma. Daar doen de beste zes ploegen aan mee. Er staan ook nog drie bekerduels op het programma.

STER reclame