N'Golo Kanté in augustus tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Manchester United AFP

De Franse middenvelder N'Golo Kanté hoeft van zijn club Chelsea dit seizoen niet meer in actie te komen, mocht hij dat vanwege het coronavirus niet aandurven. Dat melden Britse media.

De 29-jarige Kanté kreeg deze week toestemming van Chelsea om de groepstrainingen voorlopig over te slaan. De speler is bang dat hij het coronavirus oploopt en overdraagt aan familieleden.

De middenvelder, die in 2018 wereldkampioen werd met Frankrijk, krijgt de volledige steun van Chelsea. Van trainer Frank Lampard hoeft Kanté pas terug te komen als hij zelf denkt dat de tijd rijp is, ook al is dat pas volgend seizoen.

Kanté verloor op jonge leeftijd zijn vader en vlak voor het wereldkampioenschap van 2018 overleed zijn broer aan een hartstilstand.

N'Golo Kanté verlaat dinsdag het trainingscomplex van Chelsea EPA

Het is nog altijd de bedoeling dat de Premier League medio juni wordt hervat, zonder publiek en onder strenge maatregelen. Sinds dinsdag mogen de clubs weer trainen, op voorwaarde dat het in kleine groepjes en met voldoende afstand gebeurt.

Kanté niet de enige

Kanté meldde zich dinsdag dan ook op de training van Chelsea, maar besloot zich een dag later toch terug te trekken. De Fransman is niet de enige die niet traint uit angst voor corona.

Ook Watford-aanvoerder Troy Deeney laat de trainingen aan zich voorbij gaan. Hij wil geen risico nemen aangezien zijn vijf maanden oude zoontje met ademhalingsproblemen kampt.

Watford is een van de drie Premier League-clubs waar afgelopen week spelers of stafleden positief hebben getest op het coronavirus.

Henderson respecteert besluit

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson heeft zijn waardering uitgesproken voor de veiligheidsmaatregelen die de Premier League heeft ingesteld, maar zegt ook de beslissing van Kanté en Deeney te respecteren.

"Iedereen zit in een andere situatie en uiteindelijk is het zo dat je je niet gedwongen moet voelen om naar je werk te komen als je je niet veilig of prettig voelt", zei Henderson. "Ik respecteer de jongens volledig en hoop dat ze ook mijn mening respecteren om weer aan de slag te gaan."

STER reclame