Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Zes coronagevallen Premier League: Watford en Burnley melden besmettingen

In navolging van de Bundesliga wil ook de Premier League de competitie hervatten zonder publiek. In Engeland hoopt men op een herstart op 19 juni, maar in aanloop daarnaartoe hebben de Engelsen nu een bittere pil te slikken gekregen.

Van de 748 spelers en stafleden van de Premier League-clubs die zondag en maandag zijn getest op het coronavirus, zijn er zes positief bevonden. De besmettingen zijn verdeeld over drie clubs.

Watford liet weten dat bij één speler en twee stafleden het virus is vastgesteld. Burnley is de tweede club die een geval van covid-19 meldde. Het gaat om assistent-trainer Ian Woan. De geïnfecteerde personen moeten zeven dagen in zelf-isolatie.

Aantal kan nog oplopen

Bij welke club de resterende twee besmettingen zijn gevonden, is niet bekend. Het aantal positieve gevallen kan nog oplopen, want zaterdag worden de uitslagen van de tweede testronde bekendgemaakt.

Clubs in de Premier League mogen sinds dinsdag weer trainen, op voorwaarde dat dat in kleine groepjes gebeurt en er onderling genoeg afstand gehouden wordt.

Watford-aanvoerder Troy Deeney, bij wiens club dus positieve gevallen zijn gemeld, heeft de training nog niet hervat. De aanvaller wil niet het risico lopen dat hij zijn vijf maanden oude zoontje, die met ademhalingsproblemen kampt, besmet met het coronavirus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl