Pro Shots
NOS Voetbal

Voetballer Rose verbijsterd over Premier League-plannen: 'Het is bullshit'

Het plan om de Premier League over een maand te hervatten stuit op groeiend verzet van spelers. Met Newcastle United-verdediger Danny Rose als meest uitgesproken tegenstander. "Het is bullshit."

Rose, 29-voudig international van Engeland en door Newcastle gehuurd van Tottenham Hotspur, is vooral in zijn wiek geschoten door een opmerking van de Britse premier Boris Johnson. Die zei dat de terugkeer van het voetbal het moreel van de Britten een 'zeer gewenste boost kan geven'.

32.000 coronadoden

"Ik geef geen fuck om het moreel van het land, er staan levens op het spel", foetert Rose in gesprek met zanger Don-E via Instagram Live. "Er zou niet eens over een terugkeer van het voetbal gesproken moeten worden totdat de cijfers flink gedaald zijn."

De coronapandemie heeft veel slachtoffers gemaakt in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 32.000 doden en 223.000 besmettingen zijn de Britten zelfs het zwaarst getroffen land in Europa.

Zondag sprak ook Raheem Sterling al zijn zorgen uit over een herstart van de competitie. De aanvaller van Manchester City en de Engelse ploeg hamerde erop dat de beslissing over een terugkeer van de Premier League niet slechts op basis van voetbalredenen genomen moet worden.

Het voornemen is om vanaf juni op neutraal terrein in razend tempo de resterende 92 Premier League-duels af te werken. Spelers zouden uitvoerig getest worden, maar clubartsen denken niet dat ze de gezondheid van de voetballers kunnen waarborgen.

Ook Aston Villa en Engeland-verdediger Tyrone Mings en Norwich City-talent Todd Cantwell (die in 2018 nog tien duels voor Fortuna Sittard speelde) lieten van zich horen op sociale media. Mings met een sarcastische post op Twitter, terwijl Cantwell er nog maar eens op wees dat voetballers ook maar mensen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl