Miedema in actie bij het vrouwenteam van Arsenal Pro Shots
Sport en corona

Terwijl de Premier League-voetballers nog altijd hopen op hervatting van de competitie, is er in verband met het coronavirus al wel definitief een streep gezet door de Engelse vrouwencompetitie. Dat heeft de English Football Association (FA) vandaag bekendgemaakt.

"We hebben dit besluit genomen in het belang van het vrouwenvoetbal, nadat we heel veel respons hadden gekregen van de clubs", viel te lezen in een verklaring van de bond. "Het welzijn van de clubs en spelers blijft onze belangrijkste zorg."

"Met deze beslissing hebben de spelers de duidelijkheid die ze op dit moment nodig hebben", aldus de FA. "Nu kunnen alle betrokken partijen zich gaan richten op het komende seizoen. Daarnaast gaan we grondig onderzoek doen naar de logistieke, operationele en financiële uitdagingen, waar het voetbal momenteel mee wordt geconfronteerd."

In de Engelse vrouwencompetitie zijn onder anderen Oranje-internationals Jackie Groenen (Manchester United), Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Jill Roord (allen Arsenal) actief.

Premier League mogelijk wel hervat

Hun mannelijke collega's van de Premier League mogen nog wel hopen op hervatting van de competitie. Het is nog altijd de bedoeling dat er medio juni weer gevoetbald gaat worden, zonder publiek en onder strenge voorwaarden. Sinds vorige week wordt er ook weer in kleine groepjes getraind in Engeland.

De Britse regering heeft al ingestemd met het plan van de Premier League om op 12 juni weer van start te gaan.

STER reclame