Watford FC heeft de trainingen nog niet hervat AFP
Sport en corona

Opnieuw zijn er in de Premier League twee mensen positief getest op het coronavirus, zo is vandaag bekendgemaakt. Wie het zijn en bij welke club ze horen, is onbekend. De twee moeten in ieder geval zeven dagen in zelfisolatie.

Afgelopen week kwamen al zes besmettingen naar buiten, in ieder geval drie bij Watford en een bij Burnley. Met het oog op een mogelijke hervatting van de Engelse competitie worden spelers en staf deze weken uitgebreid en meerdere keren getest.

In de nieuwe ronde, waaruit de twee positieve gevallen zaterdag naar voren kwamen, zijn 996 mensen onderzocht. Bij de eerdere testronde waren dat er nog 748.

Het is nog altijd de bedoeling dat de Premier League medio juni weer van start gaat, zonder publiek en onder strenge voorwaarden. Sinds dinsdag wordt er ook weer in kleine groepjes getraind. Het is nog niet bekend of de nieuwe coronagevallen effect hebben op de herstart van de competitie.

Vrees bij spelers

Niet iedereen staat overigens weer te springen om het voetbalveld te betreden. Watford-aanvoerder Troy Deeney, bij wiens club dus in de eerste testronde positieve gevallen werden gemeld, heeft de training nog niet hervat. De aanvaller wil niet het risico lopen dat hij zijn vijf maanden oude zoontje, dat met ademhalingsproblemen kampt, besmet met het coronavirus.

En de Franse middenvelder N'Golo Kanté van Chelsea kreeg vrijdag toestemming van zijn club om de rest van het seizoen te laten schieten. De speler is bang dat hij het coronavirus oploopt en overdraagt aan familieleden.

STER reclame