NOS Nieuws

Wekdienst 27/5: Advies over sportscholen • Eerste bemande vlucht SpaceX

Goedemorgen! Voor we beginnen even een vraag, want we zijn benieuwd wat je van de Wekdienst vindt. Om te kijken wat we kunnen aanvullen of verbeteren vragen we je deze korte enquête in te vullen. Dank alvast! En dan naar het nieuws van vannacht en wat gaat komen.

De zon schijnt uitbundig maar er zijn vanmiddag ook wat stapelwolken. De noordelijke wind trekt aan tot matig, kracht 3 tot 4. Het wordt 17 graden op de Waddeneilanden, 18 graden langs de westkust en in het zuiden kan het kwik oplopen tot lokaal 25 graden.

Moet je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) komt weer bijeen. Het beraad gaat onder meer over de sportscholen en sauna's. De deskundigen in het Outbreak Management Team (OMT) brengen daarover advies uit aan het kabinet. Het overleg begint om 16.00 uur.
  • In Amsterdam vindt de rechtszaak plaats tegen een jongen die ervan wordt verdacht dat hij samen met anderen een homostel heeft mishandeld op Tweede Paasdag. Op 10 mei werd het stel nóg een keer belaagd.
  • De Tweede Kamer debatteert opnieuw over de mensen die onterecht werden verdacht van fraude met de kindertoeslag. Nog steeds is die zaak niet opgelost, vorige week werd aangifte gedaan tegen een aantal topmensen binnen de belastingdienst.
  • Als het weer het toelaat brengt SpaceX vanavond voor het eerst in zijn bestaan mensen in de ruimte. De Crew Dragon wordt volgens plan om 22.33 uur Nederlandse tijd gelanceerd.

Wat heb je gemist?

Ruim een dag na de parlementsverkiezingen in Suriname blijft de uitslag onduidelijk. Met 80 procent van de stemmen geteld gaat oppositiepartij VHP gaat ruim aan de leiding, maar het is nog niet duidelijk of de partij genoeg zetels wint om te voorkomen dat president Bouterse na augustus een derde termijn krijgt. Volgens de VHP is er bij de verkiezingen gefraudeerd door de aanhangers van Bouterse.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Premier Rutte en deelstaatpremier Laschet van het Duitse Noordrijn-Westfalen spraken gisteren met elkaar via een videoverbinding. Journalisten mochten na afloop vragen stellen, maar dat verliep verre van soepel. Slechte verbindingen maakten het behoorlijk ingewikkeld.

Sommige journalisten kwamen de online persconferentie niet in, en een van hen had de microfoon te zacht staan. "You have to pump up the volume", maande Rutte hem lachend.

Geharrewar bij online-persconferentie Rutte: 'You have to pump up the volume'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl