Alan Pardew
NOS Voetbal

ADO niet door met coach Pardew: 'Was mooi avontuur in Nederland'

ADO Den Haag neemt alweer afscheid van trainer Alan Pardew. De samenwerking met de 58-jarige Engelsman wordt volgend seizoen niet voortgezet.

Pardew trad in de winterstop in dienst bij ADO, als opvolger van de opgestapte Fons Groenendijk. Hij tekende destijds een contract voor de rest van het seizoen.

Degradatiezone

Omdat de eredivisie vanwege de uitbraak van het coronavirus vroegtijdig werd beëindigd, zat Pardew uiteindelijk slechts acht competitiewedstrijden op de bank.

Het lukte hem daarin niet om ADO uit de degradatiezone te leiden. De club besloot het seizoen op de zeventiende plaats. Omdat voetbalbond KNVB besloot dat er dit jaar geen clubs degraderen, speelt ADO ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

"Alan heeft vier maanden geleden zijn nek uitgestoken door de klus bij ADO Den Haag aan te nemen in een zeer lastig seizoen voor de club. Daar hebben wij veel respect voor", zegt algemeen directeur Mohammed Hamdi.

Avontuur

Voor Pardew was ADO zijn eerste club buiten Groot-Brittannië. Hij was eerder als coach werkzaam bij onder meer West Ham United, Southampton en Newcastle United.

"Ik kijk terug op een mooi avontuur in Nederland", aldus Pardew. "Het is jammer dat de samenwerking eindigt, maar ik wens ADO veel succes in de toekomst."

Assistent-trainers Chris Powell en Paul Butler keren volgend seizoen evenmin terug in Den Haag.

Training hervat

Eerder op de dag werd bekend dat de spelers van ADO de training - binnen de richtlijnen van het RIVM - gaan hervatten. Op woensdag keert de selectie terug op het trainingsveld.

In januari was Pardew zeer te spreken over de ontvangst bij ADO Den Haag.

Pardew: 'Genoten van mijn ontvangst hier bij ADO'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl