ADO-speler Laurens de Bock en RKC-speler Sylla Sow duelleren om de bal
NOS Voetbal

RKC en ADO 'blij en opgelucht' met behoud eredivisieschap

De beslissing van de KNVB om geen promotie/degradatie door te voeren, is met opluchting ontvangen door ADO Den Haag en RKC Waalwijk. De nummers zeventien en achttien van de eredivisie moesten vrezen voor degradatie, maar weten nu dat ze ook volgend seizoen op het hoogste niveau zullen acteren.

"Deze uitkomst zorgt voor duidelijkheid en opluchting", laat ADO-directeur Mohammed Hamdi weten. "Het is een uitzonderlijk einde van een moeilijk seizoen. Desondanks hadden we ons opnieuw met een eindsprint veilig willen spelen in de laatste acht speelronden. Makkelijk gezegd natuurlijk, maar het geloof was er nog", aldus Hamdi.

ADO had al aangekondigd dat de club bij degradatie juridische stappen zou ondernemen. RKC wilde de beslissing van de KNVB eerst afwachten en op basis daarvan bepalen of juridische stappen nodig zouden zijn.

Ik voel wel een beetje mee met Leeuwarden en Doetinchem.

RKC-directeur Frank van Mosselveld over SC Cambuur en De Graafschap, die promotie mislopen

"Wij zijn zeer content, maar feest of felicitaties zijn niet op zijn plaats", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld van RKC. "Dit was in onze ogen de enige juiste beslissing. Het was voor ons een erg spannende dag en het is goed dat er nu duidelijkheid is. Al voel ik wel een beetje mee met Leeuwarden en Doetinchem." Daarmee refereerde de directeur aan Cambuur en De Graafschap, die promotie mislopen.

RKC had een achterstand van elf punten op Fortuna Sittard, dat zestiende stond voordat de coronacrisis het seizoen beëindigde. De nummer zestien had play-offs om promotie/degradatie moeten spelen als de competitie zou zijn afgemaakt. ADO had een achterstand van zeven punten op Fortuna.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl