NOS

Goedemorgen! Om 19.00 uur maakt het kabinet bekend hoe het verdergaat met de coronamaatregelen en de Tweede Kamer wordt vanochtend bijgepraat over de corona-app.

Vandaag is het ronduit zonnig. Bij een vrij krachtige oostenwind wordt het 17 tot 21 graden. De komende dagen blijft de zon uitbundig schijnen en wordt het met 18 tot 24 graden bij een langzaam afnemende wind nog iets warmer. Pas in het weekend wordt het wat koeler en licht wisselvallig.

Weerplaza

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Om 19.00 uur wordt duidelijk wat er gaat gebeuren met de coronamaatregelen en of scholen en horeca-gelegenheden weer open kunnen. De persconferentie van het kabinet is live te volgen bij de NOS op NPO 1, NOS.nl, de NOS-app en de sociale media.
  • Eerder, tussen 12.00 en 13.00 uur, is er in de Tweede Kamer een technische briefing over de corona-app. Het ministerie van Volksgezondheid wil met een app de verspreiding van het virus verder in kaart brengen, maar er zijn nog veel vragen. De briefing is eveneens live te volgen op NOS.nl en in de NOS-app.
  • De Hoge Raad doet uitspraak in de zaak over euthanasie bij vergevorderde dementie. Als de Hoge Raad de verpleeghuisarts die de euthanasie uitvoerde ontslaat van strafvervolging, dan is het voortaan in bijzondere gevallen toegestaan.

Wat heb je gemist?

Door de paniek op de financiële markten zijn de dekkingsgraden van vier van de vijf grootste pensioenfondsen diep weggezakt. Samen verloren deze pensioenfondsen in de eerste drie maanden van dit jaar 77 miljard euro aan vermogen.

President Trump wil immigratie naar de Verenigde Staten tijdelijk opschorten. Hij gaat een decreet ondertekenen waarmee migratie tijdelijk wordt stilgelegd. Dat maakte hij op Twitter bekend.

Ander nieuws uit de nacht:

  • GroenLinks en de PvdA willen strengere voorwaarden bij een eventueel nieuw steunpakket. Zo willen de partijen onder andere duurzaamheidseisen stellen aan ondernemingen die overeind gehouden worden door de overheid.
  • De prijs voor een vat Amerikaanse olie is gisteren voor het eerst negatief geworden. De hele dag daalden de prijzen al, maar even stonden de prijzen dus zelfs onder het nulpunt. Een negatieve prijs betekent concreet dat de afnemer van olie geld toe krijgt. Inmiddels is de prijs weer iets gestegen, tot boven het nulpunt.
  • Het Rijk en de gemeenten moeten meer doen om dakloosheid aan te pakken, vindt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving. Het aantal daklozen is volgens het CBS de afgelopen tien jaar ruim verdubbeld.

En dan nog even dit:

Anderhalve meter afstand houden op een volle kermis, kan dat? Kermisexploitant Albert Dolleman nam nu in Apeldoorn de proef op de som en was niet blij. "Dit komt niet goed."

Kermishouder doet praktijktest met 1,5 meter afstand (en schrikt)

Fijne dag!

STER reclame