NOS Nieuws

Wekdienst 28/3: Earth Hour en blijft Nederland dit weekend binnen?

Goedemorgen! Evenementen en activiteiten zijn afgelast wegens corona, en ook stranden en natuurgebieden zijn veelal gesloten. Komende nacht gaat de klok weer een uur vooruit.

Vanochtend is het zonnig, maar vanuit het noorden neemt de bewolking toe. Er staat een frisse noordenwind en het wordt 9 tot 14 graden. Zondag is het wisselend bewolkt en valt er soms een bui.

Kan je niet thuiswerken? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Wordt het vandaag weer druk op de stranden en in de bossen of geven mensen gehoor aan de oproep van het kabinet om binnen te blijven en anderhalve meter afstand te houden? Ook vandaag houden we je in in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws.
  • Het is weer Earth Hour. Tussen 20.30 uur en 21.30 uur wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de effecten van klimaatverandering. Huishoudens en bedrijven worden gevraagd een uurtje de verlichting uit te zetten. Vanwege het coronavirus zijn er geen extra evenementen.
  • Komende nacht gaat de klok een uur vooruit. Een uurtje minder slapen dus, als je tenminste vroeg op moet zondag.

Wat heb je gemist?

President Trump gaat met zijn experts overleggen wanneer de beperkingen vanwege het coronavirus versoepeld kunnen worden. Eerder deze week zei Trump nog dat die met Pasen voorbij zouden moeten zijn, maar nu wil hij geen datum meer noemen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Bij een inbraak in een huis in Londen zijn vijf vuurwapens uit James Bondfilms gestolen. Volgens de Londense politie zou de collectie meer dan 100.000 pond (zo'n 112.000 euro) waard zijn. Het gaat onder meer om de Walther PPK die je hieronder ziet en is gebruikt in A View to a Kill uit 1985. Lees hier het hele verhaal.

De Walther PPK

Een fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl