NOS Nieuws

Wekdienst 21/12: Badr en Rico gaan de ring in en afscheid Samson en Gert

Goedemorgen! In Frankrijk zijn de stakingen in het openbaar vervoer nog steeds niet afgelopen en de gevolgen zijn overal merkbaar. En in België beginnen Samson en Gert aan hun afscheidstournee.

Het is vandaag wisselend bewolkt. Soms breekt even de zon door en in met name in de kustgebieden kan nog een bui vallen. De temperatuur ligt rond 9 graden bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vanavond is het zover: 'het gevecht van de eeuw' tussen kickboksers Badr Hari en Rico Verhoeven in de Gelredome. De twee vechten om de wereldtitel in het zwaargewicht. Verhoeven won in 2016 het eerste gevecht tussen de twee, omdat Hari in de tweede ronde geblesseerd raakte aan zijn arm en moest opgeven.
  • In Frankrijk gaan mensen op pad voor de kerstvakantie en die kunnen last hebben van de stakingen in het openbaar vervoer. In heel Frankrijk zijn de gevolgen te merken, ook in sectoren waar je het niet meteen verwacht. Zo hebben restaurants en hotels veel minder reserveringen.
  • In de Eredivisie wordt weer gespeeld; op het programma staan onder meer PSV-PEC en Sparta-AZ. Morgen zijn de laatste wedstrijden voor de winterstop. Check hier het hele programma van dit weekend.
  • En Samson en Gert beginnen aan hun afscheidstournee, want na 30 jaar houdt Gert Verhulst ermee op. Verhulst groeide in die jaren uit tot een succesvol producent van tv-programma's en theatervoorstellingen voor kinderen. Onze correspondent sprak Verhulst voor de afscheidsshows:
Achter de schermen bij Samson en Gert

Wat heb je gemist?

Jeroen Pauw heeft afscheid genomen van zijn programma met een korte terugblik op vijf jaar Pauw. Aan het eind bedankte hij zijn redactie en kijkers.

"Dit is het moment waarop er scherp door de redactie wordt gekeken of er dan bij mij een hapering komt of misschien een half nat oog, dat de emotie de overhand krijgt", lachte Pauw aan het einde van zijn talkshow. Tot grote emoties kwam het ogenschijnlijk niet.

Laatste moment Pauw

Eerder in de uitzending, die al was geopend met een staande ovatie, had Pauw teruggekeken op het nieuws van de afgelopen jaar, met gasten als presentatrice Britt Dekker, komiek Martijn Koning en NOS-verslaggever Xander van der Wulp. Daarna mochten de gasten fragmenten tonen uit de geschiedenis van het programma.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De straat in Duiven met de langste naam van Nederland zit weer zonder bord. Twee weken nadat het 2,6 meter lange bord van de Laan van de landinrichtingscommissie Duiven-Westervoort was onthuld, zijn alleen de ondersteunende palen nog over.

De straatnaam van 55 tekens, vijftig letters, vier spaties en een koppelteken, bestaat al sinds 2010, en is een eerbetoon aan de landinrichtingscommissie die zich heeft beziggehouden met de herinrichting van het grondgebied tussen Duiven en Westervoort.

  • Omroep Gelderland
    Alleen de ondersteunende palen van het straatnaambord zijn overgebleven
  • Gemeente Duiven

Wie het bord heeft meegenomen is onduidelijk. Ook is volgens omroep Gelderland niet bekend of de gemeente Duiven van plan is een nieuwe plaat te laten maken.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl