NOS Voetbal

Wijnaldum geschokt door racisme: 'Ik zou weglopen en niet meer terugkomen'

Georginio Wijnaldum is geschokt door de racistische uitingen die zondag te horen en te zien waren in het stadion van FC Den Bosch. Bij de persconferentie van het Nederlands elftal sprak de middenvelder zijn afgrijzen uit.

"Bij mij persoonlijk kwam het heel hard aan. Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren in Nederland. Ik ben eigenlijk heel erg geschokt. Ook over hoe de trainer en de club ermee om zijn gegaan. Het is zeer kwalijk wat FC Den Bosch heeft gedaan", zei Wijnaldum.

Bekijk hieronder de reactie van Georginio Wijnaldum en bondscoach Ronald Koeman op de racistische uitingen in Den Bosch:

Wijnaldum over racisme in Den Bosch: 'Ben heel erg geschokt'

De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior in de Keuken Kampioen Divisie werd zondag tien minuten stilgelegd omdat Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune racistisch bejegend werd.

"Er wordt vanaf de eerste minuut k-zwarte en k-neger tegen me gezegd", zei Mendes Moreira tegen Fox Sports. Ook waren er Zwarte Piet-liedjes en oerwoudgeluiden te horen.

'Weglopen en niet meer terugkomen'

"Wat kan je doen als speler? Het is een maatschappelijk probleem. Als speler kun je niet zo veel doen. Ik denk dat het iets voor de politiek is. Ik vind dat er keihard opgetreden moet worden tegen zulke praktijken", zei Wijnaldum fel.

"Je moet gewoon weggaan van het veld", vulde bondscoach Ronald Koeman aan. "We denken er allemaal zo over, maar niemand doet het."

Daar is Wijnaldum het mee eens. "Ik zou weglopen van het veld en wegblijven. Niet meer terugkomen. Als zoiets bij mij gebeurt, loop ik van het veld. Ik ga het niet accepteren", aldus Wijnaldum.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl