ANP
NOS Nieuws

Wekdienst 17/8: Oranje speelt op EK hockey en oud-president Sudan voor rechter

Goedemorgen! De Nederlandse hockeymannen en -vrouwen komen vandaag in actie op het EK in Antwerpen. Ook staat de oud-president van Sudan, Bashir, voor de rechter.

Vanochtend is het bewolkt en eerst ook nog regenachtig. Tijdens de rest van de dag vallen er vooral landinwaarts enkele losse buien. In de kustgebieden blijft het droger en komt de zon soms tevoorschijn. Het wordt 21 tot 23 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Om 15.45 uur komen de Nederlandse hockeymannen in actie op het EK in Antwerpen. Ze spelen tegen Ierland.
  • En ook de vrouwen komen in actie, zij spelen om 20.30 uur tegen gastland België. De wedstrijd van de mannen is te zien op NPO 1, het vrouwenduel wordt uitgezonden op NPO 3. Beide wedstrijden zijn ook te volgen via NOS.nl, de NOS-app en Langs de Lijn.
  • De Sudanese oud-president Omar al-Bashir staat voor de rechter. Hij is in eigen land aangeklaagd voor corruptie, aansporing tot geweld en betrokkenheid bij de dood van demonstranten. Bashir werd in april afgezet door het leger na maanden van grootschalige protesten tegen zijn dertigjarige bewind.

Wat heb je gemist?

Bij de bouw van het dak van het AZ-stadion in Alkmaar waren dezelfde onderaannemers betrokken als bij de bouw van een parkeergarage in Wormerveer, die vorig jaar deels instortte.

De constructeur die de sterkte van de lasverbindingen berekende en de onderaannemer die het laswerk uitvoerde, zouden in beide gevallen dezelfde zijn geweest. De Onderzoeksraad voor Veiligheid meldde gisteren dat het dak van het AZ-stadion is ingestort door falende lasverbindingen. Ook zijn er in het dak nog twee breuken en verdachte plekken gevonden.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Deze week werd een record bereikt: er zijn nu gemiddeld 93 vacatures per 100 werklozen. Daarmee is de spanning op de arbeidsmarkt opgelopen naar een nieuw hoogtepunt. Voor werknemers is dit goed nieuws, en voor werkgevers kan dit voor problemen zorgen.

Hoe dat precies zit zie je in deze video:

Krapte op de arbeidsmarkt en een lage werkloosheid: hoe zit dat?

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl