NOS Nieuws

Wekdienst 25/7: uitvinder op vliegende plank Kanaal over en opnieuw heet

Goedemorgen! Vandaag probeert een Fransman op zijn Flyboard Air het Kanaal over te steken en stemt het Spaanse parlement over een nieuwe regering.

Het wordt opnieuw een extreem hete en zonnige dag. De maxima liggen tussen 35 en 40 graden en de kans is groot dat records worden gebroken. Aan het einde van de middag is er een kleine kans op een onweersbui in het zuidwesten.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Spaanse parlement stemt over een nieuwe regering. Gisteren verloor premier Sanchez de eerste vertrouwensstemming in het parlement over zijn herverkiezing.
  • Een Franse waaghals gaat proberen het Kanaal over te vliegen op zijn Flyboard Air. Franky Zapata, uitvinder en voormalig jetski-kampioen, koos ervoor om vandaag de oversteek te maken, omdat het precies 110 jaar geleden is dat Louis Blériot in een zelfgebouwd vliegtuig het Kanaal overstak.
  • De eerste van drie loodzware etappes in de Alpen in de Tour de France. De 208 kilometer lange rit gaat van Embrun naar Valloire.
De eerste loodzware Alpenrit met twee cols van de buitencategorie

Wat heb je gemist?

"Pure smaad wat hier gebeurt." Senator Henk Otten zag niet aankomen dat hij uit Forum voor Democratie zou worden gezet. Dat zegt hij in een interview met de NOS.

Gisteren beschuldigde de partij Otten van een vermoedelijke poging tot fraude met overheidssubsidie. Otten is vastberaden om Eerste Kamerlid te blijven en overweegt juridische stappen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit

Bedroefde reacties op het overlijden van Rutger Hauer (75) gisteren. "Ik ben er kapot van en ik zal hem vreselijk missen", zegt Monique van de Ven. Hauer was bekend van Floris, Soldaat van Oranje, Turks Fruit, Blade Runner en Batman Begins.

Bekijk hieronder een compilatie van acteermomenten van Rutger Hauer:

Rutger Hauer, bekend van Floris, Soldaat van Oranje en Turks Fruit

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl