ANP

Goedemorgen! Vandaag wordt de ramp met vlucht MH17 herdacht. Verder worden de resultaten van een onderzoek naar arbeidsdiscriminatie op basis van etnische afkomst gepresenteerd en krijgt de Mexicaanse drugsbaas 'El Chapo' te horen welke straf hij krijgt.

Wekdienst liever luisteren? Dat kan hier.

Het weer: zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. In het noorden kan er later vandaag een bui vallen. In de middag wordt het 21 tot 25 graden. Langs de kust kan de wind in de middag van zee gaan waaien. Morgen wordt het iets warmer, maar dan is er ook meer bewolking en kans op regen.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Vijfhuizen wordt de ramp met vlucht MH17 herdacht. Premier Rutte is er namens het kabinet bij aanwezig.
  • De resultaten van een onderzoek naar arbeidsdiscriminatie op basis van etnische afkomst worden gepresenteerd. Het is het grootste onderzoek ooit in Nederland over dit onderwerp.
  • De Mexicaanse drugsbaas Joaquín Archivaldo Guzmán Loera, alias 'El Chapo', hoort in een Amerikaanse rechtbank welke straf hij krijgt. Vermoedelijk verdwijnt hij voor tientallen jaren achter de tralies.
  • En in Nijmegen startte vanochtend de tweede dag van de Vierdaagse, ook de dag van Roze Woensdag.

Wat heb je gemist?

Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft tweets van president Trump over vier Democratische Congresleden bestempeld als racistisch. Behalve de Democraten, die de meerderheid hebben in het Huis, stemden vier Republikeinen in met de veroordeling. Trump vroeg zich in de tweets af waarom de vier Democraten vanwege hun kritiek op de VS niet teruggaan naar hun eigen land. De vier hebben een migratieachtergrond, maar drie van hen zijn geboren in Amerika. Trump had de stemming eerder op de dag fel veroordeeld.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Vandaag is het dus vijf jaar geleden dat vlucht MH17 in Oost-Oekraïne uit de lucht werd geschoten. Van de 298 mensen in het vliegtuig, onder wie 196 Nederlanders, overleefde niemand de ramp.

In de online-special '5 jaar MH17: door de ogen van' blikken nabestaanden en direct betrokkenen terug op de ramp. Bekijk de special hieronder:

5 jaar MH17: 'door de ogen van'

Fijne dag!

STER reclame