Duncan Laurence bij terugkomst op Schiphol na zijn overwinning op het Songfestival in Israël
NOS Nieuws

Wekdienst 10/7: zaak tegen 'liquidatiebaas' en steden dingen naar Songfestival

Goedemorgen! Vandaag begint de rechtszaak tegen topcrimineel Ridouan T., die achter meerdere liquidaties zou zitten. Daarnaast komen de steden Arnhem, Den Bosch, Utrecht, Rotterdam en Maastricht met een voorstel voor de organisatie van het Songfestival.

Het wordt bewolkt en vooral vanmiddag kan het ook op veel plaatsen gaan regenen. Het wordt rond de 20 graden. Morgen is er waarschijnlijk weer wat meer zon, maar vallen er ook buien. Dan wordt het wel een paar graden warmer.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag begint de rechtszaak tegen de meest gezochte man van Nederland: Ridouan T. Hij en zijn organisatie worden verantwoordelijk gehouden voor een lange reeks liquidaties, vooral in het Utrechtse criminele circuit.
  • De steden die het Eurovisie Songfestival willen binnenhalen, komen naar Hilversum om hun bidbook aan te bieden, een soort projectvoorstel. Een team van de NPO, AVROTROS en NOS gaat beslissen of het uiteindelijk Arnhem, Den Bosch, Utrecht, Rotterdam of Maastricht wordt.
  • En de rechter doet uitspraak over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Volgens 124 kippenboeren heeft die veel te laat gewaarschuwd voor het bedrijf Chickfriend. De firma gebruikte de verboden stof fipronil om stallen vrij te maken van bloedluis.

Wat heb je gemist?

De Britse premierskandidaat Boris Johnson sluit niet uit dat hij het parlement tijdelijk naar huis stuurt om er een no-deal-brexit doorheen te drukken. Voor zijn tegenstrever Hunt is dat onbespreekbaar, bleek bij een televisiedebat.

Johnson en Hunt gaan in debat over brexit

Johnson en Hunt strijden om het leiderschap van de Conservatieve Partij. De nieuwe partijleider wordt automatisch ook premier.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Lavendelproducenten op het Zuid-Franse plateau van Valensole, net boven Marseille, zijn het zat dat toeristen om de haverklap hun lavendelvelden in lopen om selfies te maken en daarbij bloemen vertrappen. Ze roepen toeristen nu op om meer respect te tonen.

Sommige toeristen geven toe dat ze fout bezig zijn, anderen niet:

'Ik zie mensen door het veld springen. Mijn hart breekt'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl