NOS Nieuws

Wekdienst 25/5: rampoefening Hoek van Holland en eerste vleermuizentelling

Goedemorgen! Bij de Biesbosch gaat een nieuw natuurgebied open dat het Dordste en het Sliedrechtse deel van de Biesbosch verbindt. En in Hoek van Holland oefenen hulpdiensten met het evacueren van de P&O-ferry Pride of Hull. Daarbij worden meerdere schepen, reddingsboten, helikopters en een vliegtuig ingezet.

Vandaag schijnt af en toe de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 17 tot 20 graden. De wind waait uit het noordwesten en is zwak of matig. Zondag kan het iets warmer worden en gaat het in de avond regenen. Volgende week is het wisselvallig en fris.

Het weer van 25 mei

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Er gaat een nieuw natuurgebied bij de Biesbosch open, waardoor het voor dieren makkelijker wordt om van het Dordste naar het Sliedrechtse deel van de Biesbosch te komen.
  • In Hoek van Holland is een grote evacuatie-oefening waarbij honderden passagiers uit een ferry aan land worden gebracht.
  • In Rotterdam komen duizenden jongeren bijeen op de jaarlijkse EO-jongerendag.
  • En dit weekend is er de eerste nationale vleermuizentelling.

Wat heb je gemist?

De kliniek in Maastricht waar Thijs H. verbleef, had al snel het vermoeden dat hij betrokken was bij de dood van twee wandelaars op de Brunssummerheide. Dat meldt het AD op basis van anonieme bronnen. Vanwege het medisch beroepsgeheim werd er echter geen melding gemaakt bij de politie, schrijft de krant. H. verliet op de dag dat de twee werden gedood 's ochtends de kliniek en zei dat hij naar de heide zou gaan. Bij terugkomst in de middag had hij bloed op zijn kleren, zegt een betrokkene tegen de krant. "Je telt een en een op."

Ander nieuws uit de nacht:

  • De EU houdt vast aan het brexit-akkoord dat met premier May werd gesloten. Haar vertrek verandert niets aan het akkoord, zegt een woordvoerder van de Europese Commissie. May kondigde gisteren haar vertrek aan.
  • Voor de twintigste keer in drie weken tijd is in Gouda een auto in brand gestoken. De straat ligt buiten de gebieden waar de burgemeester gisteren preventief fouilleren mogelijk maakte.
  • Bij een opstand in een gevangenis in Venezuela zijn zeker 29 gevangenen om het leven gekomen. De gevechten braken uit omdat de gevangenen vreesden dat de bewakers hen wilden beroven.
De satellieten

En dan nog even dit:

De rij lichtjes hierboven kon je vannacht twee keer aan de hemel zien langstrekken. Op de site www.ufomeldpunt.nl regende het berichten uit het hele land. De mysterieuze lichten bleken evenwel geen ufo's te zijn, maar satellieten van het bedrijf van Elon Musk. Ze vlogen kort voor 01.00 uur boven ons land in een opvallende formatie, en rond 02.30 uur nogmaals, zegt een satelliettracker.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl