Oud-FIFA-voorzitter Sepp Blatter
NOS Voetbal

Oud-FIFA-voorzitter Blatter wil zijn tachtig luxe horloges terug

Sepp Blatter is al sinds 2015 geschorst - zes jaar mag hij niet actief zijn in de voetballerij -, maar nog altijd is wereldvoetbalbond FIFA niet van zijn voormalige voorzitter af. De wegens diverse malversaties op een zijspoor gezette Zwitser beweert in gesprek met het Zwitserse blad Welt Woche en The New York Times nog het een en ander te goed te hebben van de FIFA.

Blatter voelt zich nog altijd onschuldig. Omdat zijn naam besmeurd is, wil hij nu zijn opvolger Gianni Infantino vervolgen. Bovendien meent Blatter recht te hebben op pensioen. Maar het meest geïrriteerd lijkt hij toch te zijn over de persoonlijke bezittingen die bij de FIFA zijn blijven liggen en die hij nog niet heeft teruggekregen.

Veiligere plek

Het gaat daarbij onder meer om een omvangrijke collectie luxe horloges die Blatter in de loop der jaren verzameld heeft. Achteraf gezien, geeft hij toe, had hij die beter kunnen bewaren in zijn appartement in Zürich, maar het goed bewaakte hoofdkantoor van de wereldvoetbalbond leek hem toen een veiligere plek.

Vorig jaar heeft hij honderdtwintig klokjes teruggekregen, maar daaronder waren niet zijn duurdere exemplaren, zo'n tachtig horloges variërend van 5.000 tot ruim 20.000 euro per stuk. De collectie vertegenwoordigt in totaal een kleine 500.000 euro. Het gaat de inmiddels 83-jarige Blatter niet alleen om de financiële, maar ook om de sentimentele waarde van de verzameling.

"Het is een kwestie van respect", zegt hij. "Het is toch niet te veel gevraagd om mij mijn persoonlijke bezittingen terug te geven? Mijn geduld is op. Ik ga juridische stappen ondernemen tegen Infantino en de FIFA."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl