AFP

Goedemorgen! Vandaag stemt de Eerste Kamer over een wetsvoorstel voor een verbod op discriminatie van transgenders. Ook komt het Centraal Planbureau met nieuwe cijfers over de koopkracht en hoopt Ajax te stunten tegen Real Madrid in de Champions League.

In de loop van de ochtend trekken de buien weg en klaart het op. Het blijft vandaag hard waaien en het wordt maximaal tien graden. In het zuiden van het land kan het ook vanmiddag nog regenen.

NOS

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Eerste Kamer stemt over een wetsvoorstel voor een verbod op discriminatie van transgenders. De wet is een initiatief van D66, PvdA en GroenLinks. De partijen kwamen met het voorstel nadat belangenorganisatie COC in 2015 had opgeroepen tot zo'n verbod.
  • Het Centraal Planbureau komt met nieuwe cijfers over de koopkracht. Wat doet de hogere energierekening? Komen de gunstige berekeningen van het kabinet uit?
  • Eindigt vandaag het Europese avontuur van Ajax of gaan de Amsterdammers stunten? De ploeg van trainer Erik ten Hag neemt het om 21.00 uur in Bernabéu op tegen Real Madrid voor een plaats in de kwartfinales van de Champions League.
  • En vandaag is het de laatste dag van carnaval.

Wat heb je gemist?

Voor de tweede keer ooit is er iemand genezen van hiv. Een man uit Londen is vrij van het virus dankzij een stamcelbehandeling.

Artsen transplanteerden stamcellen van een donor met een zeldzame natuurlijke weerstand tegen het hiv-virus. Door de stamcellen veranderde het immuunsysteem van de patiënt: net als de donor werd hij resistent. In 2007 werd iemand anders op deze manier ook genezen van hiv, maar het was tot nu toe niet gelukt om die behandeling succesvol te herhalen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

"We hebben geprobeerd de top te halen." Met die woorden sloot Twan Huys zijn laatste RTL Late Night gisteravond af. Die ochtend werd bekend dat RTL de stekker uit de talkshow trok. Presentator Huys zegt geen moment spijt te hebben gehad van zijn Late Night-avontuur. "Dus ik wil iedereen bedanken voor de tijd die we samen hebben besteed aan dit programma."

Twan Huys: ik heb geen moment spijt van dit avontuur

Fijne dag!

STER reclame