NOS Nieuws

Wekdienst 7/1: acteur Kevin Spacey voor de rechter en brexitoefening

Goedemorgen! Vandaag staat acteur Kevin Spacey - onder meer bekend van de serie House of Cards - voor de rechter en wordt in het Engelse Dover een grote oefening met 150 vrachtwagens gehouden om te kijken hoeveel impact een 'nodeal brexit' heeft.

Vandaag is het bewolkt en vooral in het noorden valt lichte regen of motregen. Het wordt 7 tot 9 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Dover, Engeland wordt een grote oefening gehouden met 150 vrachtwagens. Ze gaan kijken hoeveel impact een brexit zonder afspraken - een nodeal brexit heeft. En wat dat betekent voor de extra grenscontroles.
  • De Amerikaanse acteur Kevin Spacey - bekend van onder meer de serie House of Cards - verschijnt voor de rechter. Hij wordt beschuldigd van aanranding.
  • De grote beurs voor horecaprofessionals, de Horecava, begint vandaag in de Amsterdamse Rai. De beurs duurt vier dagen.

Wat heb je gemist?

De film Bohemian Rhapsody, een ode aan de popband Queen, is de grote winnaar geworden bij de Golden Globes. De film werd uitgeroepen tot beste film in de categorie drama. Hoofdrolspeler Rami Malek, die Freddie Mercury vertolkt, kreeg ook de prijs voor beste acteur van een dramafilm.

En de Golden Globes gaan naar...

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Veel jongeren voeren DDoS-aanvallen uit in de kerstvakantie omdat ze zich dan vervelen. Dat deed ook Simon. In de onderstaande video vertelt hij onherkenbaar zijn verhaal:

'Het geeft een soort van kick'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl