Militairen op het strand van Schiermonnikoog ANP / Bewerking: NOS

Wekdienst 6/1: geen hulp meer nodig op de Wadden en finale NK shorttrack

tijd van publicatie

Goedemorgen! Er staat vooral sport op de agenda voor vandaag, onder meer de finales van het Nederlands Kampioenschap shorttrack in Heerenveen.

Het is vandaag opnieuw vooral grijs, al kan hier en daar de zon doorbreken. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt ongeveer 7 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De finales van het Nederlands kampioenschap shorttrack worden vanmiddag gereden in Thialf in Heerenveen. Bij de vrouwen is Olympisch kampioene Suzanne Schulting de favoriet, bij de mannen Daan Breeuwsma.
  • En in Den Haag staat geen winter-, maar een zomersport op het programma. Daar worden de finales van het World Tour-toernooi beachvolleybal gespeeld. Het winnende team kan op 300.000 dollar aan prijzengeld rekenen.

Wat heb je gemist?

Schiermonnikoog heeft geen behoefte meer aan extra hulp om de spullen uit de overboord geslagen zeecontainers op te ruimen. Een groot deel van het strand is inmiddels opgeruimd en vrijwilligers hoeven daarom vandaag niet naar het Waddeneiland te komen, zegt de gemeente.

Ook Ameland en Terschelling hebben voor vandaag geen opruimacties georganiseerd. Op Ameland spoelde afgelopen nacht minder rommel aan dan de nachten daarvoor. Op Terschelling zijn wel vuilniszakken beschikbaar die vol kunnen worden achtergelaten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Elon Musks SpaceX lanceert morgen een onbemande ruimtecapsule naar het ruimtestation ISS. Wie zeker gaat meekijken, is Amazon-baas Jeff Bezos. Ook hij heeft een ruimtevaartbedrijf: Blue Origin. De techmiljardairs hebben ambitieuze plannen en zijn verwikkeld in een soort wedloop.

Wat willen ze, en hoe realistisch is dat? En hoe ver zijn ze met hun plannen? In onderstaande video leggen we uit wat de 'nieuwe space race' tussen Musk en Bezos inhoudt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De nieuwe space race: Jeff Bezos vs. Elon Musk

Fijne dag!

STER Reclame