Geert Wilders ANP

Justitie zoekt man die met bedreiger van Wilders reisde

tijd van publicatie

Het Openbaar Ministerie is op zoek naar de man die op 27 augustus samen met Juniad I. met de trein van Den Haag naar Amsterdam-Sloterdijk reisde. De Pakistaan Junaid I. wordt verdacht van bedreiging van PVV-leider Geert Wilders. Vandaag is de pro-formazitting.

"Vandaag bleek in de rechtszaal dat de Pakistaan samen met iemand anders reisde", zegt verslaggever Ardy Stemerding. "Dus is het Openbaar Ministerie heel benieuwd wie die man is en waar hij zich nu bevindt."

Junaid I. was op het moment van de aanhouding al een tijd in Europa. Hij is in meerdere landen geweest. Het OM hoopt via de gezochte man het netwerk van I. in Europa in kaart te brengen.

Aanslag aangekondigd

Het OM beschuldigt I. van bedreiging met een terroristisch oogmerk, voorbereidingshandelingen voor moord met een terroristisch oogmerk en opruiing.

De Pakistaanse verdachte zou in een filmpje op Facebook een aanslag op Wilders hebben aangekondigd. Hij vroeg anderen hem te steunen. Het filmpje werd op 27 augustus online gezet.

Diezelfde dag ging I. met de trein naar Den Haag. Daar werd hij op station Den Haag Centraal opgepakt.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ze maken grappen over onze profeet'

STER reclame