AZ-verdediger Ron Vlaar is de sterkste in een duel

Rentree Stengs en bekerwinst AZ tegen VVV

AZ bekert door na de 2-0 overwinning tegen VVV. En er was de rentree van Calvin Stengs die en passant in de slotfase een penalty miste.

De zege voor AZ kwam als geroepen na de teleurstellende resultaten in de eredivisie van de laatste weken. De Alkmaarders zijn al vier competitieduels zonder zege en zakten daardoor naar de negende plaats. VVV daarentegen doet het uitstekend op de zesde plaats.

Toch was AZ de sterkste ploeg in het bekerduel. Voor rust kreeg de thuisploeg diverse kansen zonder tot scoren te komen. VVV stelde daar een kopbal van Chris Kum tegenover.

Meteen na rust was het wel raak voor AZ. Mats Seuntjens schoot binnen. De beste kansen bleven voor AZ, al drong VVV wel aan. In de 86ste minuut gooide Oussama Idrissi het duel in het slot met de tweede AZ-treffer.

Calvin Stengs terug op het veld

Rentree Stengs

In de slotseconden kreeg invaller Calvin Stengs de kans om zijn rentree in de hoofdmacht van AZ te bekronen met een treffer, maar de 19-jarige aanvaller miste een penalty. Stengs lag er ruim een jaar uit met een zware knieblessure en mocht vanaf elf meter aanleggen na een overtreding op Guus Til.

"Het zou helemaal fantastisch geweest zijn als ik had gescoord, dan zou het feest compleet zijn, maar weet nu ik in ieder geval dat ik geen specialist ben", zei Stengs na afloop. "Ik ben blij dat ik minuten heb gemaakt."

Door een afgescheurde kruisband in de rechterknie stond Stengs veertien maanden aan de kant. Bij Jong AZ maakte hij op 19 oktober al zijn rentree. Stengs had na zijn debuut in het betaalde voetbal in korte tijd juist veel indruk gemaakt. "Ik heb het gevoel dat ik kan terugkeren op dat niveau. Ik heb geen last. Het voelt goed."