Doelpuntenmakers Thomas Buitink en Martin Ødegaard

Vitesse bekert door ten koste van tam Heracles

Vitesse heeft zich ten koste van Heracles Almelo verzekerd van een plek bij de laatste zestien in het KNVB-bekertoernooi. In Almelo werd het 2-0 voor de Arnhemmers.

Beide ploegen speelden een tamme wedstrijd. De thuisclub had aanvankelijk het betere van het spel, wat resulteerde in twee goede kansen. Brandley Kuwas vond echter het zijnet en Kristoffer Peterson schoot in kansrijke positie naast.

Noorse zwabberbal

Die missers kwamen Heracles duur te staan, want vijf minuten voor rust knalde Martin Ødegaard de 1-0 binnen. De Noorse huurling van Real Madrid nam de op het oog te harde voorzet fraai aan en schoot de bal met een zwabber langs de niet geheel vrijuit gaande doelman Michael Brouwer.

Martin Ødegaard viert zijn 1-0 voor Vitesse tegen Heracles

Ook in de tweede helft gebeurde er op enkele uitspattingen na niet veel. Heracles deed te weinig om echt op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Vitesse daarentegen was meerdere keren heel dicht bij verdubbeling van de marge. Zo zag Bryan Linssen zijn schitterende pegel van buiten het zestienmetergebied via de lat terug stuiteren op de doellijn.

Invaller

Een kwartier voor tijd had Oussama Darfalou dé kans op de 2-0. De Algerijnse spits, die in de eerdere confrontatie tussen beide ploegen in de eredivisie dit seizoen (4-0 voor Vitesse) twee keer scoorde, werd goed diep gestuurd door Matús Bero, maar mikte naast.

Diens vervanger besliste uiteindelijk wel de bekerconfrontatie. Nadat een krullend schot van Peterson nog naast was gegaan en een slotoffensief van Heracles was uitgebleven, werd Thomas Buitink op fraaie wijze weggestuurd door Linssen. Buitink rondde ijskoud af en zorgde voor de 2-0 eindstand.