Sam Lammers

Heerenveen pas na rust langs amateurs Groene Ster

sc Heerenveen heeft zich ten koste van de amateurs van Groene Ster geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. De Friezen kwamen in Heerlen tegen de zondaghoofdklasser op achterstand, maar trokken in de tweede helft het duel naar zich toe: 1-3.

Heerenveen begon voortvarend aan het bekerduel. Zo kopte Sam Lammers net naast, eindigde een uithaal van Arber Zeneli tegen de lat en werd na een halfuur een inzet van de Kosovaarse international van de lijn gehaald. De score werd echter geopend door Groene Ster. Vijf minuten voor de pauze slaagde Chefrino Eind erin de mistastende doelman Warner Hahn te verschalken: 1-0.

De spelers van Groene Ster vieren de verkregen voorsprong

Na rust wist Heerenveen binnen de kortste keren de rollen om te draaien. Ben Rienstra nam meteen na de hervatting de gelijkmaker voor zijn rekening en luttele minuten later zette Zeneli de gasten op voorsprong.

Groene Ster, met de vorig jaar nog bij Roda JC voetballende routinier Nathan Rutjes in de gelederen, trachtte de rug te rechten en was één keer dicht bij de 2-2, maar Hahn redde knap bij een kans voor opnieuw Eind. Na de 3-1 van de schoen van Lammers was het Limburgse verzet gebroken.