NOS Nieuws

Zoektocht naar lichamen Sulawesi wordt gestaakt, 'maar dan heb ik niets meer'

Op Sulawesi worden er nog dagelijks lichamen onder het puin vandaan gehaald; eergisteren nog tachtig, gisteren twintig. Toch staakt de overheid donderdag de zoektocht, uit angst voor de verspreiding van ziekte.

Naar schatting zijn er nog zo'n 5000 slachtoffers van de aardbeving en tsunami van 28 september niet gevonden. De meesten zijn meegesleept met modderstromen. Anderen liggen nog onder het puin van ingestorte gebouwen. Het officiële dodental is inmiddels gestegen naar 2010.

10.000 reddingswerkers werken de komende dagen nog door zoveel mogelijk lichamen te bergen. Daarna worden de restanten van de aardbeving en tsunami van 28 september met bulldozers opgeruimd. Daarna worden op die plekken uiteindelijk parken, sportvelden en gedenkplekken aangelegd.

"Ik hoop dat ze doorgaan"

Sommige mensen zijn boos dat de zoektocht gestaakt wordt. Munit bijvoorbeeld. Hij had een huis op Palu, maar toen hij water ging halen sloeg de aardbeving toe. Hij verloor zijn vrouw en twee dochters.

Die liggen vermoedelijk altijd nog onder het puin. "Ik ben in diepe rouw, ik ben iedereen kwijt", zegt hij tegen NOS-verslaggever Joris van Poppel. "Ik wil ze een normale begrafenis geven. Ik hoop dat ze doorgaan met zoeken."

Bekijk hieronder de reportage van Joris van Poppel over Munit:

Nabestaanden Sulawesi: stop niet met zoeken

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl