Een man loopt richting een ingestorte moskee in de plaats Palu op het getroffen eiland Sulawesi
NOS Nieuws

Reddingswerkers bereiken alle getroffen gebieden Sulawesi

Reddingswerkers op Sulawesi hebben alle gebieden bereikt die vorige week zijn getroffen door een aardbeving en tsunami. Dat was eerder niet mogelijk omdat veel toegangswegen niet begaanbaar waren. Een woordvoerder van het Indonesische nationale rampencentrum vreest dat het dodental nog verder oploopt. Het officiële dodencijfer is 1400.

De Verenigde Naties schatten dat zeker 200.000 mensen hulp nodig nodig hebben. Hulpgoederen dringen nog steeds maar mondjesmaat door in de getroffen gebieden. De Indonesische overheid zegt dat er hulpkonvooien worden georganiseerd, maar dat dat tijd kost.

Bijna dertig landen, waaronder Nederland, hebben Indonesië hulp aangeboden. Japan, Zuid-Korea, Singapore en het Verenigd Koninkrijk hebben transportvliegtuigen gestuurd om hulpgoederen af te leveren.

De reddingswerkers hebben nu alle getroffen gebieden in Sulawesi bereikt:

Nu reddingswerkers in alle getroffen gebieden Sulawesi

Unicef stuurt medewerkers naar Sulawesi om kinderen te helpen die door de ramp hun ouders zijn kwijtgeraakt.

In de zwaar getroffen stad Palu worden mensen steeds wanhopiger, zegt correspondent Michel Maas in het NOS Radio 1 Journaal. "Mensen rijden op brommertjes op zoek naar eten en drinken. Het leven begint langzaam terug te komen, op straat ontstaan handeltjes."

Er is gebrek aan voedsel, medicijnen, water en benzine. Veel mensen slapen in de open lucht, omdat ze bang zijn voor een nieuwe beving met verwoestende gevolgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl