AFP

Net nu de discussie over het Twittergedrag van Elon Musk leek te gaan liggen, manifesteert de Tesla-topman zich opnieuw opvallend op het sociaal medium. In een tweet haalt Musk hard uit naar de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond met wie hij nog geen week geleden een miljoenenschikking trof voor uitlatingen op Twitter.

Musk noemt de SEC in een tweet Shortseller Enrichment Commission in plaats van Securities and Exchange Commission. "De naamsverandering is erg passend", voegt hij spottend toe. Shortsellers zijn beleggers die speculeren op koersdalingen. Met zijn tweet suggereert de Tesla-baas dat de beurswaakhond speculanten steunt.

De SEC klaagde de topman vorige week aan voor fraude vanwege een eerdere tweet waarin hij schreef het bedrijf voor 420 dollar per aandeel van de beurs te willen halen. Later trok hij die plannen weer in. Volgens de SEC was die tweet "onjuist en misleidend".

Afgelopen zondag troffen de topman en de SEC een schikking. Onderdelen van de overeenkomst: een persoonlijke boete van 20 miljoen dollar, het terugtreden van Musk als voorzitter van de raad van bestuur van Tesla én zijn belofte om zich voortaan aan de communicatiestrategie te houden als hij over de onderneming twittert.

Even leek de Tesla-baas zich rustig te houden: de afgelopen dagen stuurde hij maar weinig tweets de wereld in. Na zijn sneer naar SEC is zijn tweetfrequentie toegenomen. Zo heeft hij geschreven dat zijn mening over shortsellers is veranderd en dat ze volgens hem terecht worden verguisd. "Wat ze doen zou illegaal moeten zijn."

STER reclame