AFP

Topman Elon Musk van Tesla zegt dat investeerders hem ervan hebben overtuigd het bedrijf niet van de beurs te halen. De raad van bestuur is daarmee akkoord gegaan.

Musk had daar eerder nog toespelingen over gemaakt. In een opvallende tweet schreef hij dat hij overwoog het autobedrijf voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen, goed voor een totaalbedrag van 71,3 miljard dollar. De aankondiging kwam een week nadat Tesla een recordverlies van 718 miljoen dollar noteerde over het afgelopen kwartaal.

Musk liet weten dat hij af wil van beleggers die voortdurend over zijn schouder meekijken en alleen naar kortetermijnsuccessen willen. De actie van Musk zorgde voor veel opschudding in de financiële wereld. De handel in Tesla-aandelen werd ruim 2 uur stilgelegd.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC startte een formeel onderzoek. Musk zou zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en manipulatie van de beurskoers. Enkele investeerders hebben Musk en zijn bedrijf zelfs aangeklaagd als gevolg van de tweet. Zij noemden het bericht vals en misleidend.

STER reclame