Giro555 geopend voor slachtoffers natuurramp Sulawesi

time icon Aangepast

De samenwerkende hulporganisaties hebben het rekeningnummer 555 geopend voor de slachtoffers van de aardbeving en tsunami op Sulawesi. Daarnaast komt er een nationale campagne. Giro555 zendt de komende weken spotjes uit op radio, tv en sociale media om geld in te zamelen voor de hulpverlening.

Dit spotje zul je vanaf nu veel zien:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Inzamelingsactie voor Sulawesi via Giro 555

Bij de ramp zijn zeker 1234 mensen omgekomen en volgens de hulpverleners zijn bijna 50.000 mensen hun huis kwijt. "De combinatie van een tsunami, aardbevingen en modderstromen hebben een grote ravage aangericht", zegt Marinus Verweij, Giro555-actievoorzitter.

"Nog steeds worden er mensen onder het puin vandaan gehaald en er is een grote behoefte aan drinkwater, medicijnen en onderdak", zegt Verweij. "Als samenwerkende hulporganisaties slaan we de handen ineen om hulp te verlenen."

De laatste keer dat Giro555 werd geopend was anderhalf jaar geleden. In maart 2017 vroegen de organisaties geld voor het bestrijden van hongersnood in Afrika. Toen werd er 35 miljoen euro opgehaald en daarmee konden de hulpverleners 2,1 miljoen mensen helpen, zo stond in het eindrapport.

Wie zit achter Giro555?

Het speciale rekeningnummer is een initiatief van elf samenwerkende hulporganisaties: Care, Cordaid, ICCO & Kerk in Actie, Nederlandse Rode Kruis, Oxfam Novib, Plan Nederland, Save the Children, Stichting Vluchteling, Terre des Hommes, Unicef Nederland en World Vision.

Het rekeningnummer hoeft niet te voldoen aan de IBAN-standaard. Je kunt het in Nederland gewoon bereiken door geld over te maken naar '555'.

STER Reclame