Rechts: Daisy Aponno. Midden: August Stein. Links: Peggy Stein Peggy Stein

Daisy Aponno (69) uit Hengelo is zeer bezorgd over haar nicht Meity Pattipaway op Sulawesi. "Ik heb bericht gekregen van haar zus dat Meity's huis in Palu helemaal plat is. Ze kunnen haar en de twee kleinkinderen niet vinden, dat vind ik wel erg."

Sinds de aardbeving en tsunami vrijdag heeft Aponno niets meer gehoord van haar nicht. De Indonesische overheid schat dat er nog honderden mensen vastzitten in gebouwen of onder het puin. Minstens 800 mensen zijn om het leven gekomen, gevreesd wordt voor duizenden doden. Zo'n 50.000 mensen hebben hun huis moeten verlaten.

De alleenstaande Meity Pattipaway is in de zeventig en zorgt voor haar twee kleinkinderen, omdat hun moeder is overleden tijdens hun geboorte. Behalve de twee meisjes was ook een broer van Pattipaway in het huis toen het natuurgeweld losbarstte. Hij is in de veertig.

"Als ik de beelden zie van de stad Palu, die helemaal is verwoest, dan denk ik: oh nee", zegt Aponno bedrukt. Ze belde en appte gelijk naar haar nicht, maar zonder resultaat.

De zus van haar nichtje woont in dezelfde stad en die kreeg Aponno uiteindelijk wel te pakken. "Daar was niets gebeurd, haar huis was niet getroffen." Niet elke wijk in Palu is even hard geraakt door de natuurramp.

Pattipaway woont in een gebied waar de ravage juist groot is. De zus vertelde dan ook dat Pattipaway's huis "helemaal weg is".

Helemaal links staat de vermiste Meity Pattipaway, de kleine jongen onderin, Glen, is nu naar haar op zoek Peggy Stein

Glen, het jongste broertje van de vermiste vrouw is onderweg naar Palu om te helpen zoeken. Hij woont in Makassar, in het zuiden van Sulawesi. Zelfs onder optimale omstandigheden is het 22 uur rijden naar Palu. Maar de infrastructuur is zwaar beschadigd en de hulpverlening komt pas net op gang - over dezelfde weg.

"Het nieuws gaat als een lopend vuurtje rond in de familie", zegt August Stein, de vriend van Daisy "Ze bidden hier in Nederland en in Indonesië dat alles goed met ze gaat", zegt zijn dochter Peggy Stein. Via de app probeert iedereen elkaar op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

"Ik hoop dat het allemaal goed komt", zegt Aponno. "Maar ze is natuurlijk al een paar dagen vermist. En de kinderen en het broertje ook. Stel je voor."

Dronenbeelden tonen grote verwoesting

STER reclame