SpaceX
NOS Nieuws

Eerste maantoerist tekent bij SpaceX

De plannen van SpaceX om een ruimtetoerist rond de maan te vliegen, worden steeds concreter. Maandag maakt het Amerikaanse bedrijf bekend wie de reis gaat maken, kondigde oprichter Elon Musk aan op Twitter.

"Voor de gewone man die droomt over een ruimtereis is dit een belangrijke stap", schrijft het bedrijf. "Slechts 24 mensen zijn ooit naar de maan gereisd. Sinds de laatste Apollo-missie in 1972 is er niemand meer geweest."

Hoeveel een maanreis kost, maakt het bedrijf niet bekend.

Musk kondigde vorig jaar aan maanreizen te willen gaan maken. Volgens hem hadden er toen ook al twee mensen een aanbetaling gedaan voor een reis.

Wie het waren, werd toen niet bekendgemaakt. Het bedrijf wilde alleen kwijt dat ze elkaar kenden, geen Hollywood-types zijn en gezondheidstests moesten ondergaan voordat hun ruimtetraining zou beginnen.

Destijds werd aangekondigd dat de trip eind 2018 zou plaatsvinden, maar het lijkt er niet op dat dat gaat gebeuren: eerder verklapte Musk al dat hij zijn nieuwe BFR-raket voor de reis wil gebruiken, en die is nog in ontwikkeling.

Musk, die schatrijk werd met betaalplatform Paypal en bekend is van Tesla, is een van de belangrijkste spelers in de commerciële ruimtevaart, al presenteerde hij ook enthousiaste plannen die hun ambitie uiteindelijk niet waarmaakten. Zijn einddoel is een kolonie op Mars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl