NOS Nieuws

Wekdienst 5/9: uitreiking 3FM Awards en minister Blok wacht zwaar debat

Goedemorgen! Minister Blok wacht een zwaar debat in de Tweede Kamer. Hij moet zich verantwoorden voor zijn uitspraken over de multiculturele samenleving.

Vandaag is het wisselend bewolkt en vooral in het zuiden kan een regen- of onweersbui vallen. Het wordt 23 tot 26 graden en er waait een zwakke tot matige noordenwind.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Minister Blok moet zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor zijn uitspraken over de multiculturele samenleving, de 'falende staat' Suriname en de vluchtelingenopvang in Oost-Europa . Hij bood daarvoor al twee keer zijn excuses aan.
  • In Amsterdam worden de 3FM Awards uitgereikt, een van de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. Ronnie Flex en de band Kensington zijn favoriet en maken kans op meerdere prijzen.
  • De nieuwe vertaling van Mein Kampf, het boek van Adolf Hitler, wordt officieel gepresenteerd. Het boek telt 856 pagina's met een uitgebreide toelichting bij elk hoofdstuk.
  • Goed nieuws voor diehard Feyenoordfans: de club opent het Feyenoordgeboorteloket. Ouders die hun pasgeborene aanmelden krijgen een gratis lidmaatschap voor de Feyenoord Juniorclub.
  • Een nieuw hoofdstuk in de soap rond in het Deense elftal. Met een compleet nieuw team bestaande uit amateurs en zaalvoetballers en een interim-trainer, oud-international John Jensen, is Denemarken afgereisd naar Slowakije voor een oefeninterland. De Deense bond en de internationals staan lijnrecht tegenover omdat ze het niet eens kunnen worden over afspraken inzake de portretrechten van de spelers.

Wat heb je gemist?

De Noorse landelijke recherche is op zoek naar de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. De 47-jarige cybersecurityspecialist werd op 20 augustus voor het laatst gezien in een hotel in de Noorse plaats Bodø. Twee dagen later zou hij terugvliegen naar Amsterdam en weer aan het werk gaan, maar hij is daar niet verschenen.

Volgens de Noorse omroep NRK gaat de politie vooralsnog niet uit van een misdrijf.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In bossen en weides in Noord-Oostenrijk loopt al dagen een kangoeroe rond. Inwoners van de regio Mühlviertel zeggen dat ze het dier hebben gezien. Maar bij dierentuinen en fokkers in de omgeving mist niemand een kangoeroe, blijkt uit navraag van de politie.

Het is nog niet gelukt om het dier te vangen en daardoor is het onduidelijk om wat voor kangoeroe het gaat. Vermoedelijk is het een Bennett-boomkangoeroe. Die kan prima overleven in Oostenrijk, ook als het wat kouder wordt.

Bekijk de beelden van de mysterieuze kangoeroe:

Mysterieuze kangoeroe gefilmd in Oostenrijk

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl