De arrestatie van Jos B door de Spaanse politie AFP

'Jos B. woensdag naar Nederland'

tijd van publicatie

De verdachte in de zaak-Nicky Verstappen komt woensdag aan in Nederland. Jos B. wordt met een speciaal vliegtuig opgehaald in Spanje, meldt de Spaanse publieke omroep RTVE.

B. zal volgens bronnen van de omroep overmorgen om 15.00 uur vertrekken uit Barcelona en worden begeleid door medewerkers van Interpol. Het is niet bekend waar het vliegtuig in Nederland zal landen en waar B. naartoe wordt gebracht.

Het Openbaar Ministerie in Nederland wil het bericht van RTVE niet bevestigen. Het doet alleen mededelingen als Jos B. daadwerkelijk aan Nederland is overgeleverd.

Getuigen

De 55-jarige Jos B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, twintig jaar geleden op de Brunsummerheide. Dna-sporen op de kleding van de 11-jarige jongen wezen in zijn richting. B. werd ruim een week geleden in een dorpje in de Spaanse Pyreneeën opgepakt na een tip.

De beheerder van de Spaanse retraite waar B. verbleef, hielp de politie B. te arresteren:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lucas zat in het complot en hielp de politie B. te arresteren

De afgelopen dagen heeft de Spaanse politie lokale getuigen gehoord in de zaak. Dat gebeurde in samenwerking met een Nederlandse rechercheur en officier van justitie.

Zodra Jos B. in Nederland is aangekomen, zal hij opnieuw worden aangehouden.

STER Reclame