Nederlanders in actie tijdens het WK acrobatic gymnastic in Antwerpen
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 23/6: omwonenden vliegvelden in actie en motorrit Middelburg

Goedemorgen! Omwonenden van zes grote vliegvelden in Nederland voeren actie tegen verdere groei van de luchtvaart en in Zeeland is de Rit voor de Molukken.

Het blijft ook vandaag nog bewolkt en in het oosten en noorden van het land kan een bui vallen. Wel is het met 18 graden iets warmer dan de afgelopen dagen. Pas na het weekend komt de zon weer tevoorschijn.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In de steden bij de zes grootste luchthavens van Nederland gaan omwonenden de straat op om te protesteren tegen de groei van de luchtvaart.
  • Motorrijders rijden traditiegetrouw door Zeeland om geld op te halen voor kinderen op de Molukken. Aan de rit doen ook Satudarah-leden mee, maar zij mogen vanwege het verbod van hun club hun hesje niet aan.
  • In Ahoy in Rotterdam worden dit weekend de Dutch Gymnastics gehouden, een groot turn-evenement met verschillende disciplines en wedstrijden. Er zijn ook kwalificatiewedstrijden voor het EK en NK Turnen.
  • Een van de grootste en belangrijkste collecties van Ford-oldtimers gaat onder de hamer in Hillegom. Het gaat om 200 historische wagens en 50 motoren van het Den Hartogh Ford Museum.
  • En het WK Voetbal begint vandaag om 14.00 uur met een wedstrijd tussen België en Tunesië.

Wat heb je gemist?

Het aantal mensen dat lid is van een vakbond is in vijf jaar tijd met bijna 200.000 gedaald. Dat komt doordat vooral mannen het af laten weten, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het aantal vrouwen bij een vakbond is juist gestegen, van 647.000 in 2012 naar 654.000 in 2017. In totaal daalde het aantal vakbondsleden in Nederland van bijna 1,9 miljoen in 2012 naar nog geen 1,7 miljoen in maart 2017. Dit is het laagst gemeten aantal sinds 1990.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

De legendarische Amerikaanse talkshowhost Jerry Springer stopt ermee. Na 27 jaar en 4000 afleveringen houdt het programma dan echt op. Dat betekent geen interviews meer met Ku Klux Klan-leden, geen kwade strippers en geen vrouwen die mannen blijken te zijn.

Het programma begon in de VS als een dertien-in-een-dozijn-talkshow. De eerste aflevering in 1991 ging over een familie die werd herenigd. Maar al snel ging Springer over op controversiëlere onderwerpen. In 1998, het jaar van een aflevering genaamd 'Ik ben getrouwd met mijn paard', ging het zelfs zo goed dat Jerry Springer Oprah Winfrey voorbijstreefde qua kijkcijfers.

Jerry Springer in 1996

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl