'ING België helpt Russen in belastingparadijzen'

Aangepast
ANP

ING België houdt zich niet aan de eigen richtlijnen door rijke Russen in belastingparadijzen te helpen. Trouw schrijft dat op basis van gelekte documenten uit de Panama Papers.

Volgens de krant helpt een bijkantoor van de bank in Genève Russische klanten met brievenbusmaatschappijen op de Britse Maagdeneilanden en in Panama. Eerder verklaarde ING niet aan offshoreconstructies voor particulieren mee te werken.

Trouw schrijft dat de bank van zakelijke klanten volledige transparantie eist bij constructies om de belasting te ontwijken. Volgens de krant is het in de praktijk echter lastig om het onderscheid te maken tussen zakelijke en persoonlijke rekeningen. Zo werd een privétransactie als de koop van een jacht betaald van een zakelijke rekening.

In een reactie schrijft ING dat de bank volgens de eigen voorschriften geen details over individuele klanten kan geven, maar dat het "zich niet herkent in de manier waarop het is afgebeeld". ING heeft de afgelopen jaren transacties geblokkeerd en gemeld en klantrelaties onderzocht en beëindigd, schrijft de bank.

STER Reclame