André van Duin ANP (bewerking NOS)

Wekdienst 21/6: Ere Nipkow voor Van Duin en rapport over Chemelot

time icon Aangepast

Goedemorgen! Het is een belangrijke dag voor komiek André van Duin. Hij krijgt een Ere Zilveren Nipkowschijf uitgereikt. En de Tweede Kamer debatteert over problemen bij het innen van de belastingen.

Eerst is er vrij veel bewolking en er valt nog wat regen. In de loop van de ochtend wordt het droger met af en toe zon. Het noorden van het land blijft wel gevoelig voor enkele buien. Het wordt maar 15 tot 18 graden.

De weersverwachting van donderdag 21 juni NOS

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • André van Duin krijgt de Ere Zilveren Nipkowschijf uitgereikt voor zijn werk op televisie. Volgens de jury verdient de komiek de oeuvreprijs omdat hij zichzelf opnieuw heeft uitgevonden als presentator van Heel Holland Bakt en als acteur in Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.
  • De Tweede Kamer debatteert over problemen bij het innen van de belastingen. Dat komt door aanhoudende ict-problemen bij de Belastingdienst.
  • De Onderzoeksraad voor Veiligheid OVV publiceert een rapport over industrieterrein Chemelot in Zuid-Limburg. In 2016 kwam daar bij een brand bij petrochemisch bedrijf Sabic een medewerker om het leven en raakte een ander zwaargewond.
  • Op het WK voetbal in Rusland staan drie wedstrijden op het programma:

De wedstrijden van donderdag 21 juni NOS

Wat heb je gemist?

De energiebelasting op gas moet de komende twaalf jaar met circa 75 procent stijgen om particulieren, bedrijven en woningcorporaties zover te krijgen dat ze van het aardgas gaan. Dat plan wordt vrijwel zeker opgenomen in het klimaatakkoord, bevestigen deelnemers aan de klimaattafel van Diederik Samsom aan de Volkskrant.

Blijf je aardgas stoken, dan ben je in 2030 zo'n 380 euro per jaar meer kwijt aan energiebelasting dan nu.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog dit:

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern is opgenomen in het ziekenhuis om te bevallen van haar eerste kind. Ze was op 17 juni uitgerekend.

Ardern (37) heeft tot het einde van haar zwangerschap doorgewerkt. Nu neemt ze zes weken verlof op. In die weken leidt vice-premier Winston Peters het land. Arderns partner, Clarke Gayford, zal daarna volledig de zorg voor het kind op zich nemen.

jacindaardern
Auckland, New Zealand
If you’re looking for some mid morning motivation, I highly recommend spending an hour with a few entrepreneurs and start ups, listening to their ideas and successes. So heartening that every single one is working on things that will/are having a positive impact on our communities. Thanks @cocoscantina for organising and hosting!

Fijne dag!

STER Reclame