Leerlingen in het Albeda College in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Mbo'ers gaan voortaan officieel studenten heten

Mbo'ers worden voortaan student genoemd in plaats van deelnemer. Over twee jaar, in het studiejaar 2020 - 2021, wordt dat ook in de wet vastgelegd. Minister Van Engelshoven van Onderwijs reageert met deze stap op de bezwaren van jongerenorganisatie Beroepsonderwijs (JOB).

"Jongeren in het mbo zijn net zo goed studenten als al die anderen", zegt Van Engelshoven. "Door nu ook in de wet de term deelnemer te veranderen in het woord student doen we aan iedereen recht."

Bij NOS op 3 vertelde JOB wat de nadelen zijn van de termen deelnemer of leerling ten opzichte van student. Minister Van Engelshoven reageerde toen al met een oproep om mbo'ers overal als studenten te behandelen. Nu gaat ze dat dus ook formeel regelen.

Een status als student moet voor mbo'ers ook gaan betekenen dat ze gebruik kunnen maken van de voordeeltjes voor studenten. Het gaat dan over kortingen en toegang tot studentenverenigingen en kroegen.

Omdat de wetswijziging nog wel even op zich laat wachten, doet de minister een beroep op de verschillende organisaties om hun beleid nu al aan te passen. "Heet de mbo'ers nu al een hartelijk welkom. Kijk of je hen ook de voordelen al kan geven", zegt Van Engelshoven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl