AFP / NOS

Goedemorgen! Waylon komt weer aan op Schiphol, hij werd vannacht achttiende op het Eurovisiesongfestival. Max Verstappen komt in actie op het F1-circuit van Barcelona.

Het wordt een dag waarin zon, bewolking en regen elkaar afwisselen. In het westen en zuiden is de meeste kans op neerslag, daar wordt het zo'n 18 graden. In het noordoosten is meer zonneschijn en wordt een zomerse temperatuur van 25 graden verwacht. Daar is 's middags en 's avonds ook kans op onweer en hagel.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Max Verstappen start bij de Grand Prix van Spanje vanaf plek vijf. "Dit is geen ideaal circuit voor ons, dus dit resultaat is optimaal", zei de coureur gisteren over zijn plaatsing. Verstappen heeft goede herinneringen aan het circuit van Barcelona; hij won er twee jaar geleden z'n eerste grand prix. De race begint om 15.10 uur.
  • Waylon komt weer terug naar Nederland nu het Songfestival in Lissabon is afgelopen. De zanger landt naar verwachting rond 15.45 uur op Schiphol.
  • Premier Rutte en staatssecretaris Knops gaan naar Sint-Eustatius, Saba en Sint-Maarten. Ze gaan kijken hoe het gaat met de wederopbouw na orkaan Irma.
  • En de Turkse president Erdogan begint aan zijn driedaagse bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Financial Times heeft hij de komende dagen een afspraak met premier May en koningin Elizabeth.

Wat heb je gemist?

De Israëlische zangeres Netta heeft het Eurovisie Songfestival gewonnen met het nummer Toy. Het land was vooraf al een van de favorieten. Het is de vierde keer dat Israël wint.

Dit is het winnende nummer

Waylon was teleurgesteld over de eindnotering van zijn Outlaw in 'Em. "Achttiende was niet waar we voor gingen en ik vind ook dat we die plek niet verdienen. We wilden een keer iets anders doen op Eurovisie. Dat is door een boel mensen begrepen, maar door een heel groot gedeelte ook nog niet."

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Een grote politieactie tegen drugsgebruik in Georgische nachtclubs is jongeren in Tbilisi in het verkeerde keelgat geschoten. Nadat gewapende oproerpolitie vrijdag met veel vertoon dansclubs was binnengevallen en acht feestgangers had gearresteerd, is een vreedzame protestactie uitgelopen op een massaal dansfeest.

Fijne dag!

STER reclame