Dode bij terroristische aanslag Parijs, dader doodgeschoten

time icon Aangepast

Een man met een mes heeft in het centrum van Parijs ingestoken op willekeurige voorbijgangers. Een van de slachtoffers is overleden. Bij elkaar werden vijf mensen aangevallen, zegt de politie. Twee van hen zijn zwaargewond. De dader is doodgeschoten door de politie.

De openbaar aanklager zegt dat de dader volgens getuigen Allahoe Akbar (God is groot) riep en is een onderzoek naar terrorisme gestart. De anti-terreurdienst heeft het onderzoek van de recherche overgenomen.

President Macron heeft na de aanslag gezegd dat Frankrijk niet zal buigen voor vijanden van de vrijheid. Hij prees de politie voor "het uitschakelen van de terrorist". Terreurgroep Islamitische Staat claimt de dader als een van zijn strijders.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik zag iemand op de grond liggen'

De steekpartij was in het tweede arrondissement, nabij de Opéra Garnier. Getuigen melden dat de aanvaller na het neersteken van de omstanders afliep op agenten op straat, zegt Frank Renout in het radioprogramma Met het Oog Op Morgen. Een vrouw zegt dat hij op drie agenten afrende, waarna die het vuur openden en hem doodschoten.

Nieuwsuur-verslaggever Rudy Bouma sprak met een getuige in Parijs. Die vertelt dat een vrouw in haar nek en been is gestoken.

Rudy Bouma
@rudybouma
Ik spreek net op plek van steekpartij #Parijs met omwonende Milan Charleroi die in nek gestoken vrouw nabij z'n woning trof:
1 jaar geleden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken vraagt op Twitter geen misinformatie te verspreiden. Er verschenen eerder foto's bij daglicht, die inmiddels zijn verwijderd. Ook circuleren er getuigenverslagen op Twitter met een twijfelachtige herkomst.

Ministère de l'Intérieur
@Place_Beauvau
⚠️ Agression à #Paris : prenez garde aux rumeurs. Ne relayez que les informations émanant de sources fiables.
1 jaar geleden

STER Reclame