NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 18/4: NASA lanceert telescoop TESS en veel zon vandaag

Goedemorgen! Het wordt zonnig weer, na tientallen jaren is er geen Castro meer aan de macht in Cuba en NASA lanceert een telescoop die onderzoek gaat doen naar planeten buiten ons zonnestelsel.

Het wordt vandaag ronduit zonnig. Regionaal wordt het zomers warm met maxima tussen 20 tot 26 graden. 's Middags kan op de stranden wel een zeewind opsteken.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Na vandaag is er voor het eerst in bijna zestig jaar géén president meer van Cuba die Castro heet. De hoogbejaarde Raúl Castro treedt na twaalf jaar terug als president. Zijn opvolger is de 57-jarige Miguel Díaz-Canel.
  • De Gezondheidsraad presenteert een rapport over de gevaren van blootstelling aan sterke magnetische velden, bijvoorbeeld in de buurt van hoogspanningslijnen.
  • Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA lanceert een bijzondere ruimtetelescoop genaamd TESS. Die gaat gegevens verzamelen over planeten buiten ons zonnestelsel, inclusief planeten waar leven mogelijk is.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea en de Verenigde Staten communiceren op "extreem hoog niveau" en direct over een mogelijke ontmoeting. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens een persconferentie. Die ontmoeting moet volgens Trump ergens in de komende twee maanden plaatsvinden.

Het is waarschijnlijk Mike Pompeo, directeur van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, die de weg vrij heeft gemaakt voor gesprekken tussen beide presidenten. Pompeo ontmoette Kim Jong-un volgens The Washington Post in het geheim in Pyongyang tijdens het paasweekend.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De uitreiking van de Echo muziekprijzen in Duitsland is in een waar schandaal uitgemond. Steeds meer bekende muzikanten geven hun muziekprijs terug om te protesteren tegen het feit dat het omstreden rappersduo Kollegah und Farid Bang ook een Echo heeft gewonnen. De rappers gebruiken antisemitische teksten in hun nummers, zoals "Zorg weer voor een holocaust, kom maar met die molotov".

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl