Tafel Studio Voetbal 8 april 2018
NOS VoetbalAangepast

Zwijgend of tierend, de trainer staat ter discussie

Aan tafel bij Studio Voetbal geen Henk Fraser zondagavond. De trainer van Vitesse zou komen, maar meldde zich zondagochtend af. "Alles wat ik zeg, kan verkeerd worden uitgelegd", liet hij weten aan presentator Tom Egbers.

De positie van Fraser bij Vitesse staat na drie nederlagen in de laatste vier duels onder druk. En om de situatie in Arnhem nog eens extra precair te maken, staat komende zaterdag in de Gelredome ook nog eens het duel tussen Vitesse en Frasers toekomstige werkgever Sparta Rotterdam op het programma.

"Ik vrees dat we maandag een bericht krijgen dat het over is tussen beide partijen", zegt Pierre van Hooijdonk. "Met de wedstrijd tegen Sparta op komst is het voor de leiding van Vitesse makkelijker communiceren dat er te weinig vertrouwen is in de trainer Fraser."

"Vrees dat het over is voor Fraser bij Vitesse'

Daniël de Ridder is de vervanger van Fraser bij Studio Voetbal. De oud-prof en huidig NOS-analist had zich zaterdag geërgerd aan John van den Brom. "Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar ik hou hier niet van."

Met dat 'hier' verwijst De Ridder naar het gedrag van Van den Brom na afloop van het duel AZ-PSV zaterdagavond. Nadat zijn ploeg met 3-2 had verloren, leverde de trainer van AZ forse kritiek op arbiter Kevin Blom, die de bezoekers een penalty had toegekend, Ron Vlaar een rode kaart had gegeven en een goal van AZ had afgekeurd. Volgens Van den Brom is Blom niet geschikt om een topwedstrijd te fluiten.

'Van den Brom ondermijnt gezag Blom'

"Ik vraag me af of dit gevolgen voor hem krijgt", zegt schrijver en columnist Akyol. "Ik vind het nogal een aantijging dat hij vindt dat Blom deze wedstrijden niet mag fluiten, een ondermijning van Bloms gezag als scheidsrechter. Hij verwijt de KNVB eigenlijk ook een vorm van wanbeleid. Ik ben het overigens wel met Van den Brom eens."

'Uitspraken Van den Brom kunnen gevolgen krijgen'

AZ gaf in Alkmaar een 2-0 voorsprong weg en verloor met 3-2. Van Hooijdonk gelooft niet in de verhalen dat de Alkmaarders niet kunnen omgaan met de druk in topwedstrijden. "Ze speelden gewoon goed."

'Twente heeft te veel sierlijke spelers'

Onderaan de ranglijst van de eredivisie staat FC Twente. Door de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord is het verschil met nummer zeventien Sparta opgelopen tot vier punten. Akyol was zondag aanwezig in de Grolsch Veste. "Er heerste iets van gelatenheid. Iets van: dit is ons lot. Ik proefde weinig hoop."

"Eigenlijk heeft Twente te veel sierlijke spelers die alleen maar een actie willen maken", zegt Akyol. "Het werkte helemaal niet. Ik zag totale onmacht."

'Assaidi de beste, maar zijn fout kost Twente wedstrijd'

Van Hooijdonk zag zo'n sierlijke speler, Oussama Assaidi, een cruciale fout maken bij de 2-1 van Steven Berghuis. "Hij is de beste speler van Twente, maar ook de reden dat Twente op achterstand komt. Hij blijft staan en loopt niet mee. Dat kan niet bij Twente in deze positie en dat kost Twente mede de wedstrijd."

'Misschien hebben we Twente overschat'

De vraag is of FC Twente de laatste plaats nog kan verlaten. "Gezien het programma kunnen ze het nog redden, maar misschien hebben we Twente allemaal overschat", zegt De Ridder.

"Het grootste verschil met Sparta en Roda is dat het bij Twente niet rustig is", zegt Akyol.

Programma FC Twente, Sparta en Roda JC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl