Fredrik Jensen en Peet Bijen treuren na de tweede goal van Feyenoord Pro Shots

Feyenoord vergroot degradatiezorgen FC Twente

time icon Aangepast

De zorgen voor FC Twente worden elke week groter. In het weekend waarin de concurrentie voor handhaving in de eredivisie drie punten pakte, verloren de Tukkers in eigen huis met 3-1 van Feyenoord.

FC Twente is nu al veertien duels zonder overwinning en staat laatste. Met nog vier duels te gaan is de achterstand op nummer zeventien Sparta vier punten.

Fel begin

FC Twente begon fel en speelde in de openingsfase op en soms over het randje. Zo kreeg spits Tom Boere al na 9 seconden een gele kaart voor een overtreding op Jan-Arie van der Heijden.

Alleen de gele kaart die Robert Molenaar namens FC Volendam op 28 november 1992 kreeg in de wedstrijd tegen Dordrecht '90 was ooit sneller. De huidige trainer van concurrent in de strijd tegen degradatie Roda JC ging destijds al na 7 seconden op de bon.

Jean-Paul Boëtius heeft Feyenoord op voorsprong gezet tegen FC Twente Pro Shots

Het eerste voetballende hoogtepunt kwam na ruim een kwartier van Feyenoord. Na een knappe aanval en een subtiel boogballetje van Jens Toornstra kwam Jean-Paul Boëtius oog-in-oog met doelman Drommel te staan. De vleugelaanvaller faalde niet en zette de Rotterdammers op voorsprong.

Blunder Jones

Feyenoord-doelman Brad Jones schonk de geplaagde Twentse ploeg even later een reddingsboei. Hij schoof de bal zomaar in de voeten van Adam Maher, die geen moeite had om het lege Feyenoord-doel te vinden.

Adam Maher krijgt een cadeautje van doelman Brad Jones en pakt het dankbaar uit Pro Shots

In het begin van de tweede helft kwam FC Twente bijna niet meer onder de druk van de bezoekers uit, maar toch kreeg FC Twente nog wat kleine kansjes in de omschakeling. Zo was doelman Jones opnieuw niet overtuigend na een dieptepass op Boere, maar de spits wist niet te profiteren.

Even later stond Jones wel zijn mannetje op een schot van Adnane Tighadouini en in de tegenaanval schoot Steven Berghuis via de paal raak. Berghuis heeft nu veertien doelpunten en veertien assists op zijn naam.

Nicolai Jørgensen kan zijn geluk niet op na zijn 3-1 tegen FC Twente Pro Shots

De nieuwe achterstand was een mokerslag voor de Twentse spelers, die niet veel later ook de 3-1 moesten incasseren. Dit keer was het Nicolai Jørgensen die Joël Drommel verschalkte met een artistiek hakje. De bal verdween door de benen van de doelman in het Twentse doel.

Met de moed der wanhoop ging FC Twente nog op zoek naar een aansluitingstreffer en kreeg die drie minuten voor tijd ook nog bijna. Na wederom weifelend optreden van Jones had Jos Hooiveld de bal voor het intikken, maar Ridgeciano Haps gooide roet in het eten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/4 Pusic: pas klaar als het echt klaar is

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/4 Thesker houdt hoop: handhaving geen wonder, wel heel moeilijk
3/4 El Ahmadi: doet pijn waar Twente nu staat

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

4/4 Van Bronckhorst: vertrouwen neemt toe

Twente-coach Marino Pusic weigert met vier punten achterstand op Sparta en vier wedstrijden te gaan, de handdoek in de ring te werpen. "Het is pas klaar als het echt klaar is", zegt Pusic. "Het was naïef om te denken dat we zomaar punten zouden pakken van Feyenoord. We hebben hard geknokt en wilden graag, maar het is helaas niet gelukt."

Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi ziet de teloorgang van zijn oude club met lede ogen aan. "Ik ben opgegroeid bij Twente. Het zou zonde zijn als een club met zo'n stadion en zo'n achterban in de Jupiler League zou spelen. Het doet pijn om te zien waar ze nu staan. Maar je weet het nooit. Het kan in één keer omslaan."

Karakteristieken FC Twente-Feyenoord

STER Reclame