NOS VoetbalAangepast

Fraser verwacht crisis bij Vitesse na verlies in Breda

Vitesse-coach Fraser: nu is er crisis waarschijnlijk

Vitesse-trainer Henk Fraser verwacht dat zijn positie onder vuur komt te liggen nadat zijn ploeg zaterdagavond voor de derde keer in vier wedstrijden, nu van NAC, heeft verloren. "Ik weet heel goed hoe het in elkaar steekt. Als je wint is er euforie. En nu is er kritiek en crisis waarschijnlijk. Dat hoort bij het vak."

De ploeg van Fraser hield na die vier wedstrijden alleen een punt over aan de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (0-0). Vitesse staat nog zevende, maar heeft die laatste plek voor de play-offs om Europees voetbal allerminst stevig in handen. "We zitten nu heel erg moeilijk, maar vandaag kan ik de jongens niets kwalijk nemen."

Fraser weet dat de kans bestaat dat hij het slachtoffer wordt van de slechte reeks, maar zegt zich daar niet druk om te maken. "Het is gelukkig niet aan mij, dat moeten andere mensen bepalen. Ik houd me alleen met mijn werk bezig. Daar heb ik de handen al vol aan."

Volgende week speelt Vitesse tegen Sparta, de club die Fraser al voor volgend seizoen als coach heeft vastgelegd. "Iedereen die me kent, weet dat het voor mij geen rol speelt, maar ik begrijp dat er nu nog meer druk op komt te liggen."

"Die zaken besef ik allemaal, maar het houdt me niet bezig. Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen, zoals als altijd."

"Er is veel frustratie en het ziet er op dit moment gewoon niet uit", erkende Fraser. "Ik hoop dat het hectische dagen worden, want bij deze club hoort dat je geïrriteerd raakt over dit soort uitslagen. Dat is de enige manier om terug te vechten."

Spelers spreken steun voor Fraser uit

De enige mening over zijn functioneren waar Fraser wel waarde aan hecht, is die van zijn spelers. "Als zij zeggen: wij hebben het niet en jij kan het ons niet geven, dan is het logisch dat ik vertrek."

De steun van de spelers lijkt Fraser nog te hebben. Zowel aanvoerder Guram Kashia als Bryan Linssen spreken na afloop van de wedstrijd hun steun uit voor de trainer en geven aan niets te zien in zijn ontslag.

"De trainer is altijd een mikpunt als het minder gaat", aldus Kashia. "Maar we hebben allemaal schuld aan de situatie waar we nu in zitten. Er zijn nog een paar cruciale wedstrijden en daar moeten we ons op richten."

Volgens Linssen gaat de spelersgroep nog altijd door het vuur voor Fraser. "Wij staan er voor hem. We falen als collectief. Een vertrek van hem leeft bij ons helemaal niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl